profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
7 29.01.2022 12:01:56

VSE NAJBOLJŠE, JOJO! Dobre misli zanj so preplavile splet, a pismo Silvie PRESEGA VSE in trese Italijo (video)

Profimedia
Josip Iličić je že skoraj tri tedne na stranskem tiru, po vesteh iz Italije spet išče pot vrnitve oziroma ozdravitve iz stanja depresije.

Slovenski reprezentant je zadnjič igral 9. januarja. V Bergamu, kjer nikoli ne bodo pozabili čarobnih predstav v štirih letih in pol, odkar nosi dres Atalante, nestrpno čakajo na njegovo vrnitev in mu namenjajo najlepše želje. Še posebej danes, ko Jojo slavi 34. rojstni dan.

Da je v Prijedorju, v srbskem delu BiH, rojen nogometaš, ki je odraščal v Kranju, izjemno priljubljen, je jasno, a prav noben transparent, nobeno skandiranje, nobena objava podpore na družbenih omrežjih, ki jih je (še posebej danes) na pretek, ne seže do kolen objavi navdušeni oboževalki lika in dela Josipa Iličića.

Na spletu se širi pismo Silvie, navijačice Atalante in predvsem slovenskega virtuoza. Približno takole je zapisala, to je povzetek njenega odmevnega zapisa:

"Živjo, moje ime je Siliva in sem navdušena navijačica Atalante. Povedala vam bom anekdoto z dne 29. decembra 2018, ki bo pokazala, kako velik človek in igralec je Josip Iličić.



Bila je sobota, ko sva se s sinom Matteom odločila, da se odpeljeva v Reggio Emilio in si ogledava tekmo med Sassuolom in Atalanto. Končni rezultat je bil 6:2, Iličić pa je dosegel hat-trick. In potem se je zgodil čarobni trenutek: Iličića je Sky izbral za najboljšega igralca tekme. Po koncu obveznega intervjuja je šel mimo naše tribune in med navijače vrgel dres. Moj desetletni sin, njegov oboževalec, ga je poklical, a so redarji preprečili stik. Ko je Iličić zaslišal otroški glas, se je odzval. Matteo ga je prosil za dres, a ga ni več imel. Iličić mu je dejal, naj počaka. Redarji so bili neusmiljeni, pošiljali so nas k izhodu, češ da morajo izprazniti in zapreti tribuno. Rekli so, da vsi igralci vedno rečejo, da se bodo vrnili, pa se nikoli. A mi smo vedeli, da nas Iličić ne bo izdal. Po dveh minutah se je res vrnil, s seboj je prinesel podpisan dres in ga podaril mojemu sinu.

To sem vam želela povedati, da bi vsi razumeli, kako veliko srce ima Josip Iličić. Ta fantastična zgodba pripoveduje o veličini njegove duše. Gre za izjemno nadarjenega igralca, o katerem pa se pogosto preveč govori zaradi njegovih slabosti. Videti je, da se je nočna mora zaradi depresije vrnila ...

Vse najboljše, Josip. Mi smo ob tebi. ❤"

O Josipu Iličiću je v teh dneh med drugimi spregovoril tudi legendarni vratar Gigi Buffon, ki se je v preteklosti tudi soočil z depresijo. "Če se želite vrniti iz depresije, se morete oprijeti nečesa, kar imate v sebi. Tudi sam sem na ta način našel izhod. To mi je uspelo po sedmih mesecih, brez da bi si pomagal z zdravili. Moč sem našel v umetnosti, ob pogledu na slike."

Članki iz rubrike