Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.01.2022 02:12:43
Deli članek:

Nekdanji trener Maribora postavil slovensko ligo NA ZADNJE MESTO in argumentiral s primeri ...

Jurij Kodrun

Sergej Jakirović je bil trener vijoličastih v zaključku sezone 2019/20.

Jakirović je na mariborski klopi stopil v čevlje Darka Milanića, a se v štajerski prestolnici ni zadržal dolgo. Njegov glavni greh, zaradi katerega je moral oditi, je izpad v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa.

Po nekaj mesecih brezposelnosti je hrvaški strateg našel novo službo v BiH, kjer je postal trener Zrinjskega. Pred dnevi je v intervjuju za BH Radio 1 primerjal hrvaško, slovensko in ligo BiH. In Slovenijo postavil na zadnje mesto. "Hrvaška liga je pred ligo BiH, predvsem zaradi infrastrukture. Je pa liga BiH velik bazen za hrvaško ligo. Zame je liga BiH boljša od slovenske. Slovenci imajo boljšo infrastrukturo, toda mislim, da se tukaj igra boljši nogomet in da je tukaj veliko več talenta."

Za podcast Tribina je bil še bolj konkreten: "Preden sem prišel delat v Slovenijo, si tega nisem mislil. Toda ko pridete noter, potem lahko vse skupaj vidite bolje in vse vam je jasno. Vse skupaj sem jim razložil brez težav. Na Hrvaškem je zelo veliko igralcev, ki so igrali v drugi hrvaški ligi, pa niso nikoli dobili priložnosti ali bili dovolj dobri, da bi igrali v prvi. V Sloveniji pa so med glavnimi igralci ter igrajo zelo dobro in konstantno. Imamo Luko Bobičanca, za katerega morda na Hrvaškem sploh ne vedo, kdo je, človek pa je z Muro dosegel top rezultate. Bil je prvak Slovenije, igral v skupinskem delu konferenčne lige, prej pa je nastopal v nižjih avstrijskih in hrvaških ligah. Kar nekaj igralcev je, ki niso nikoli igrali prve hrvaške lige, v slovenski pa so pustili zelo velik vtis; nekateri so pred odličnimi prestopi."