reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 16.01.2022 18:03:34

Maribor s trikratnim strelcem, Koper dober proti Dinamu, Celje slavilo na Hrvaškem

Grega Wernig
Prijateljske tekme slovenskih prvoligašev.

Mariborčani so odigrali prvo prijateljsko tekmo po začetku priprav, na igrišču z umetno travo v Ljudskem vrtu so merili moči s Triglavom in ga premagali s 4:0 (0:0), vijoličasti so vse štiri gole dosegli v nadaljevanju. Izkazal se je Žan Vipotnik, ki se je trikrat vpisal med strelce (53, 81, 86), enkrat je bil uspešen Danijel Šturm (55). V opravi 15-kratnih prvakov se je prvič predstavil Max Watson, največ pozornosti v zasedbi kranjskega drugoligaša je bil kakopak deležen Dare Vršič.

Gostitelji so v prvem polčasu igrali v zasedbi Jug, Milec, Mitrović, Uskoković, Sikošek, Makoumbou, Antolin, Sellouki, Alvir, Šturm in Mudrinski, v nadaljevanju se je trener Radovan Karanović odločil za enajsterico Bergsen, Mutavčić, Watson, Uskoković, Lorber, Makoumbou, Gorenak, Sellouki, Šturm (od 75. Tavares), Sirk in Vipotnik. Zaradi poškodb ali vadbe po individualnem programu v procesu okrevanja so manjkali Repas, Žugelj, Kronaveter, Koderman, Pihler, Maher, Kotnik in Klampfer.
Za Gorenjce so od prve minute igrali L. Čadež, Brkić, Jakupović, Pavlović, Vardić, Čeh, Tin Matić, Vuković, Kopač, Krznarić ter Ivetić, priložnost so dobili še Alagić, Šalja, Skok Jekovec, Tim Matić, Vršič, Čandić, Schweiger, Kim Dohyun, Matteoni, J. Čadež in Babić.

Dejavni so bili tudi Koprčani, ki so se odpravili v Rovinj, kjer so se udarili z zagrebškim Dinamom. Hrvaški prvaki so upravičili vlogo favorita in zmagali s 4:2 (2:1), toda kanarčki so se predstavili v spodobni podobi in imeli poleg dveh doseženih golov še lepo število priložnosti, povrhu Zoran Zeljković ni imel na voljo Barišića, Palčiča, Jelića Balte, Šušnjare in Golubovića. Za zasedbo iz Maksimirja so zadeli Bulat (11), Andrić (42), Špikić (59) in Bočkaj (90), pri Primorcih sta bila uspešna Colley (15) in Kubala (66), ki je na preizkušnji, prihaja iz mlade ekipe Udineseja.

Začetno enajsterico rumeno-modrih so sestavljali Adam, Vošnjak, Žužek, Rajčević, Bručić, Guberac, Đira, Parris, Oštrek, Jašaragić, Colley, na začetku drugega polčasa sta prišla na igrišče Bešir in Kubala, od 57. minute naprej so se dokazovali Cukjati, Grudina, Novoselec, Izata, Vešner Tičić, Krajinović, Rudonja, Osuji, v 71. minuti je priložnost med vratnicama dočakal Karajbić.

Celjani so gostovali v Varaždinu in domačega hrvaškega drugoligaša ugnali z 2:1, mrežo sta zatresla Zec in Džumhur, V prvem polčasu so igrali Jurhar, Brecl, Zec, Vuklišević, Marandici, Vrbanec, Janjičić (od 12. Majevski), Kerin, Božić, Begić in T. Panić, v drugem delu Rozman, Terry, Zaletel, Flis, Marandici, Mayeuski, Kantužer, Kuzmanović, Džumhur, V. Panić in Sokler.

Članki iz rubrike