Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.01.2022 16:35:44

Klub iz LIVERPOOLA odpustil SLOVITEGA TRENERJA

Reuters
Španski nogometni strokovnjak Rafa Benitez ni več trener angleškega prvoligaša Evertona, je moštvo iz Liverpoola sporočilo na uradni spletni strani. Enainšestdesetletni Madridčan je k devetkratnim angleškim prvakom prišel julija lani, na klopi pa se je zadržal 22 tekem.

Benitez je na klopi prvoligaša iz Liverpoola nasledil Italijana Carla Ancelottija, ki zdaj vodi moštvo madridskega Reala. Španski strateg je na 19 tekmah med angleško elito zabeležil vsega pet zmag ob štirih remijih za 16. mesto, kar je bilo premalo, da bi prepričal vodstvo kluba. Na treh pokalnih tekmah je sicer zabeležil dve zmagi in en poraz.

Benitez je nekdanji trener Valencie, Interja iz Milana, Chelseaja, Napolija, Reala iz Madrida, Newcastla in med letoma 2004 in 2010 tudi Evertonovega večnega rivala Liverpoola. Pred vrnitvijo v mesto Beatlov je deloval kot trener kitajskega moštva Dalian Pro.



V sezoni 2004/05 je z Liverpoolom osvojil ligo prvakov, dvakrat je bil najboljši tudi v španskem prvenstvu z Valencio, z Interjem iz Milana pa je bil najboljši tudi na klubskem svetovnem prvenstvu v sezoni 2010/11. Dvakrat je v karieri osvojil tudi pokal Uefa oz. evropsko ligo, enkrat z Valencio (2003/04), drugič pa s Chelseajem (2012/13).

Everton je v izjavi za javnost dodal, da bo ime naslednjega trenerja sporočil v kratkem.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike