ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.01.2022 17:12:30

Liverpool po zanesljivi predstavi preskočil Chelsea

Profimedia
Nogometni klub Liverpool je na tekmi 22. kroga angleške lige doma prepričljivo ugnal Brentford s 3:0 in se prebil na drugo mesto prvenstvene lestvice. Oslabljeni varovanci nemškega stratega Jürgna Kloppa imajo s tekmo manj 11 točk manj od vodilnega Manchester Cityja.

Sinjemodri so v soboto v derbiju kroga proti Chelseaju slavili s 3:0. Na vrhu lestvice imajo 56 točk, s 45 pa zdaj sledi Liverpool. Tretji je Chelsea s 43, na četrtem mestu pa je po porazu z 2:3 proti Leedsu še naprej West Ham (37).

Liverpool bo moral v naslednjih tednih igrati brez zvezdnikov, ki igrajo na afriškem prvenstvu. Ob odsotnosti Mohameda Salaha, Sadia Maneja in Nabyja Keitaja je v prvem polčasu zadel Fabinho v 44. minuti. V drugem sta prepričljivo predstavo kronala še Alex Oxlade-Chamberlain v 69. in Takumi Minamino v 77. Rdeči iz mesta Beatlov so imeli ves čas pobudo, kar nakazujejo tako posest žoge (68-32) kot streli proti vratom (27-6).

Na drugi današnji tekmi je West Ham na domačem stadionu izgubil z Leedsom. Dvakrat je že v prvem polčasu za vodstvo gostov zadel Jack Harrison (10., 37.), izenačila pa sta Jarrod Bowen za 1:1 v 34. ter Pablo Fornals na 2:2 v 52. minuti. Odločitev pa je padla v 60. minuti, ko se je pod hat-trick podpisal Harrison.



Danes bi moral biti po prvotnem razporedu odigran tudi londonski derbi med Tottenhamom in Arsenalom, a so ga zaradi težav z okužbami in poškodbami v vrstah topničarjev prestavili.

V soboto je Manchester United v gosteh remiziral z Aston Villo (2:2), do domačih zmag pa sta prišla Norwich proti Evertonu (2:1) ter Wolverhampton proti Southamptonu (3:1). Z neodločenim izidom 1:1 sta se razšla Newcastle in Watford.

Že v petek sta si po točko razdelila Brighton in Crystal Palace (1:1).

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike