reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.10.2021 19:01:07

Celjska krivulja se VZPENJA, tekmo sta vodila DVA SODNIKA

Grega Wernig
Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

Aluminij je Celjane pričakal z nizom treh tekem brez zmage, ta pa se je še podaljšal. Gol Ivana Božića ob koncu prvega polčasa je grofom prinesel zmago in četrto tekmo v nizu brez poraza. Varovanci Simona Sešlarja so se vsaj začasno povzpeli na šesto mesto, izbranci Oskarja Drobneta pa so po sedmem porazu predzadnji.

V Kidričevem so maloštevilni gledalci v prve pol ure videli bore malo razburljivega dogajanja, vseeno pa so za oba omembe vredna trenutka poskrbeli domači nogometaši, ko sta streljala Rok Kidrič in Jure Matjašič v uvodu tekme, a njuna strela nista povzročila nobenih težav Florijanu Raduhi. Celjani so šele v 40. minuti resneje ogrozili tekmečeva vrata, Žan Medved je v dotlej najlepši priložnosti stekel v kazenski prostor in malce z leve žogo poslal mimo nasprotne vratnice.

Tri minute pozneje pa je bil natančnejši Ivan Božić. Ta se je sam znašel pred vratarjem po dolgi podaji Žana Zaletela za hrbet domače obrambe in na koncu rutinirano premagal Luko Janžekoviča za 1:0. Zanj je bil to peti gol sezone.

1aluminij celje gw
Grega Wernig

Drugi polčas, ki ga je namesto Martina Matoše sodil David Šmajc, so odločneje odprli domači in imeli v 50. minuti priložnost prek Klemna Bolhe, toda Raduha je bil na mestu po strelu iz bližine. Malce pozneje je na drugi strani Janžekovič posredoval po Božićevem strelu.
Pozneje se je dogajanje umirilo, podjetnejša pa je bila razumljivo domača zasedba, ki je iskala pot do izenačenja. Toda blizu povišanja vodstva je bila celjska zasedba v 81. minuti, ko je Janžekovič dobro posredoval po strelu Esterja Soklerja.

Aluminij - Celje 0:1 (0:1)

Kidričevo - Športni park. 100 gledalcev. Glavna sodnika: Martin Matoša in David Šmajc.

Strelec: 0:1 Božić (43.).

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Martić (od 46. Brest), Azemović, Bolha, G. Pečnik (od 89. Bizjak), Đerlek, Nkama, Marinšek, Matjašič (od 83. T. Pečnik), Kidrič (od 83. Kadrić).

Celje: Raduha, Marandici, Zec, Zaletel, Brecl, Majevski (od 88. Mittendorfer), Benedičič (od 68. Kerin), Begić (od 61. Šporn), Svetlin, Božić (od 88. Flis), Medved (od 68. Sokler).

Rumeni kartoni: Đerlek, Nkama; Majevski, Božić, Benedičič, Šporn, Raduha.

Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike