favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.10.2021 17:56:47

Bayern, Dortmund in Freiburg zanesljivi, zmagal tudi Leipzig

Reuters
V nemški ligi so danes v 9. krogu nastopile tri od štirih vodilnih ekip. Vse so bile uspešne, Bayern je s 4:0 premagal Hoffenheim, Borussia Dortmund s 3:1 Arminio Bielefeld, Freiburg pa z 2:0 Wolfsburg. Bayern ima tako še vedno točko prednosti pred Dortmundom in tri pred Freiburgom, Bayer Leverkusen pa bo igral v nedeljo.

Bayern je prišel do nove rutinske zmage. Hoffenheim je bil enakovreden le manjši del prvega polčasa, potem je bavarski stroj za gole začel delovati. Enega od štirih golov je dosegel tudi Robert Lewandowski, ki je tako že 18. v bundesligi ugnal vratarja Oliverja Baumanna, ta je tako njegova "najljubša stranka" v ligi. Uspešni pa so bili še Serge Gnabry, Eric Maxim Choupo-Moting in Kingsley Coman, vratar Manuel Neuer pa je dosegel jubilejno 300. zmago v bundesligi.

Tudi Borussia je upravičila status favorita, čeprav je igrala brez spet poškodovanega prvega zvezdnika Erlinga Haalanda. Njegove strelske učinke so tokrat uspešno prevzeli Emre Can in Mats Hummels že v prvem polčasu, vodstvo rumeno-črnih je povišal Jude Bellingham, ob koncu je Fabian Klos le še kozmetično popravil izid za domačo ekipo, ki je ostala na predzadnjem mestu lige.


Pa tudi Freiburg, pred tem krogom je bil po točkah na četrtem mestu točkovno izenačen z Leverkusnom, zdaj je začasno tretji, je svoje delo opravil dobro. Čakalo ga je zahtevno gostovanje pri Wolfsburgu, slednji pa po silovitem startu v sezono v zadnjih krogih popušča in je tudi danes izgubil. Za Freiburg sta zmago zrežirala Philipp Lienhart z golom v prvem in Lucas Höler v drugem polčasu. Freiburg tako ostaja edina še neporažena ekipa v sezoni s petimi zmagami in štirimi neodločenimi izidi.

Nekaj več dela je imel Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Pri zadnjeuvrščenem Greuther Fürthu so si gostje celo privoščili zaostanek po prvem polčasu, toda v nadaljevanju so stopili na plin. Kampl je igral v prvem polčasu, v drugem pa so nato zadeli Hugo Novoa, Dominik Szoboszlai, Emil Forsberg in Yussuf Poulsen.

Že v petek je Mainz visoko premagal Augsburg s 4:1. V nedeljo bo igral še do tega kroga tretji Bayer Leverkusen, ki bo gostoval pri Kölnu, na sporedu pa bosta še tekmi Stuttgart - Union Berlin in Bochum - Eintracht Frankfurt.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike