volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.10.2021 17:04:39

Na koncu DRAMA v Šiški. Z ENAJSTMETROVKO v 94. minuti bi se lahko izognili porazu, toda ...

alesfevzer.com
Nogometaši Brava so v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:1).

Bravo, ki je v prejšnjem krogu izgubil v Celju, je tokrat gostil Domžale. Slednje niso zmagale že dober mesec oziroma pet tekem, toda izbranci Dejana Djuranovića so tokrat z golom ob koncu prvega polčasa prekinili negativno serijo ter se s četrto zmago malce oddaljili od nevarnih mest pri dnu lestvice. Bravo, ki je ob koncu tekme zapravil najstrožjo kazen, po tretjem porazu za zdaj ostaja drugi.

Uvod tekme je bil miren, brez posebnega dogajanja, v 12. minuti pa je z volejem s sedmih, osmih metrov cilj zgrešil Arnel Jakupović. Domači so prvič resneje ogrozili Ajdina Mulalića v 19. minuti, ko je poskusil Gregor Bajde, toda domžalski vratar je brez posebnih težav ukrotil žogo. V polčasu, ki ni ponudil veliko priložnosti, so imeli več od igre domači, ki so znova nase opozorili v 37. minuti, ko je s strelom z glavo poskusil Vanja Drkušić in za malo žogo poslal mimo gola.

V 41. minuti pa so gosti, ki so med drugim zaradi zdravstvenih težav pogrešali Mateja Podlogarja, Benjamina Markuša in Tiborja Gorenca Stankovića, presenetili domačo obrambo, z leve strani je podal Jakupović, pred golom pa se je dobro znašel Dejan Georgijević in premagal Renata Josipovića za 1:0.

2bravo domzale af
alesfevzer.com
Uvod drugega polčasa je spet ponudil igro brez pravih priložnosti, domači so se sicer trudili pri iskanju vrzeli v domžalski vrsti, a je ta disciplinirano opravljala svoje naloge in preprečevala vse potencialne nevarnosti. Ljubljančanom niso pomagale niti menjave, te so sicer pripomogle k terenski pobudi, toda strnjena domžalska zasedba je dobro varovala svoja vrata. Zdelo se je, da je vse odločeno,, toda v četrti minuti sodniškega dodatka so gostitelji imeli sijajno priložnost, da bi se lahko zognili porazu. Po dvoboju Svena Kariča Šoštariča in Mitje Križana na desni strani kazenskega prostora je Dejan Balažič pokazal na belo točko, odgovornost je prevzel Martin Kramarič, a z bele točke meril mimo desne vratnice Ajdina Mulalića.

Bravo bo v 15. krogu v soboto gostoval pri Olimpiji, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Aluminij.

Bravo - Domžale 0:1 (0:1)

Ljubljana - Športni park Šiška. Glavni sodnik: Dejan Balažič.
Strelec: 0:1 Georgijević (41.).
Bravo: Josipović, Jakšić, Drkušić, Križan, Španring, Nsana, Trdin (od 78. Kavčič), Trontelj (od 78. Sever), Kramarič, Ogrinec (od 66. Memić), Bajde (od 66. Maružin).
Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Vuklišević, Klemenčič, Žinič, Husmani, Pišek, Ibričić, Jurilj (od 90. Martinović), Jakupović (od 79. Vuk), Georgijević (od 68. Alić).
Rumena kartona: Trdin; Pišek.
Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike