Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2021 18:09:48
Deli članek:

Pa so LE IGRALI! Zdesetkani MARIBORČANI so se udarili z ŽILAVIMI UKRAJINCI in ...

Grega Wernig

Nogometaši Maribora so na pripravah v Turčiji odigrali še drugo prijateljsko tekmo.

Po minimalnem porazu s srbskim Čukaričkim (0:1) so se tokrat udarili z ukrajinskim Kolosom, ki trenutno zaseda šesto mesto v domačem prvoligaškem tekmovanju.

Zanimivo je, da je ekipo tokrat vodil kar športni direktor Oliver Bogatinov, saj so trener Mauro Camoranesi in preostali člani trenerskega štaba zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus v izolaciji. S pozitivnim testom se jim je kot zadnji pridružil še Marko Šuler.

Tudi igralski kader je pošteno zdesetkan, saj je Bogatinov lahko računal na samo 16 nogometašev. Od prve minute je na zelenico poslal naslednjo enajsterico: Jug (78' Sušak), Koblar, Martinović, Pihler, Kolmanič (78' Guerrico), Vrhovec (78' Bobarić), Cretu (72' Obreht), Santos, Požeg Vancaš, Bajde (72' Tavares), Matko. Klop: Sušak, Obreht, Bobarić, Guerrico, Tavares. V nadaljevanju pa so priložnost dobili še Tavares in Obreht, ki sta v 72. minuti zamenjala Bajdeta in Cretuja, ter Sušak, Guerrico in Bobarić, ki so šest minut pozneje vstopili namesto Juga, Kolmaniča in Vrhovca.

Tekmeci so povedli že v šesti minuti, a se je prvi polčas končal z visokim vodstvom vijoličastih. Najprej je v 27. on 36. minuti, ko je uspešno izvajal enajstmetrovko, dvakrat v polno meril Grega Bajde, v 40. minuti pa še Ilija Martinović. Ukrajinci so rezultat znižali 15 minut pred koncem iz najstrožje kazni.

Grega Wernig