požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 28.01.2021 13:49:33

KAKŠNA SKUPINA! Slovenci dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo

Jurij Kodrun
Uefa je v švicarskem Nyonu opravila žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu za reprezentance do 21 let, ki ga bosta junija in julija 2023 gostili Romunija in Gruzija. Varovanci Milenka Aćimovića bodo igrali v skupini G skupaj z Anglijo, Češko, Albanijo, Kosovom in Andoro.

Na prvenstvu bo nastopilo 16 reprezentanc. Gostiteljici sta že neposredno uvrščeni na EP, preostalih 14 mladih izbranih vrst pa bodo določile kvalifikacije.

Slovenci, ki so bili zaradi 22. najboljšega koeficienta Uefe v tretjem bobnu, se bodo v zanimivi skupini G pomerili z dvakratnimi prvaki Angleži (1982 in 1984) iz prvega ter s prvaki leta 2002 Čehi, ki so bili v drugem bobnu. V skupini so še Albanija iz četrtega, Kosovo iz petega ter Andora iz zadnjega, šestega kakovostnega bobna.

Tekme bodo na sporedu med marcem letos in junijem prihodnje leto, devet zmagovalcev in najboljše drugouvrščeno moštvo bodo na EP nastopili neposredno, ostalih osem drugouvrščenih ekip bo igralo dodatne kvalifikacije septembra 2022.



V kvalifikacijah bo nastopalo 53 članic Uefe, ki so razporejene v osem skupin s po šestimi ter eno skupino s petimi udeleženci.

Letošnje prvenstvo mladih reprezentanc organizirata Slovenija in Madžarska. V prvem delu med 24. in 31. marcem bo na vrsti skupinski del tekmovanja, med 31. majem in 6. junijem pa bodo na sporedu še izločilni boji. Finale bo v ljubljanskih Stožicah.

Slovenija bo prvo tekmo na domačem prvenstvu odigrala 24. marca proti Španiji v Ljudskem vrtu. Tekmeca v skupini B sta še Češka v Celju (27. 3.) in Italija v Mariboru (30. 3.).

Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike