Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

Mario1 -Foto-Adrijan Pregelj Svet24.si

Mario: »Smo trdoživi, prilagodljivi in ...

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

Avgust Demšar 1 Odkrito.si

Ljubezen do detektivk mu je bila položena že v ...

Maja Martina Merljak 61 Njena.si

Maja Martina Merljak več kot leto dni ni bila pri...

rb
rb
1 14.01.2021 12:00:38

ZAČUDENI pogledi MURAŠEV in napoved četrte NOVE MOČI

Aleš Cipot
Črno-beli očitno še niso dokončno sestavili igralskega mozaika za nadaljevanje sezone.

Potem ko so vladni ukrepi ob koncu tedna onemogočili predviden dvoboj z Beltinci, so muraši včeraj vendarle odigrali prvo prijateljsko tekmo po začetku priprav. Po obveznem testiranju na covid-19 so se odpravili k severnim sosedom in v Kapfenbergu merili moči z domačim avstrijskim drugoligašem, ki je po prvem delu prvenstva na 13. mestu na lestvici. Na igrišču z umetno travo so ga premagali s 5:1 (2:1).

Gostitelji so se sicer veselili zgodnjega vodstva; v polno je zadel nekdanji član kranjskega Triglava Elvedin Herić, odgovor Prekmurcev pa je bil hiter. Tio Cipot je poskrbel za izenačenje, pred odhodom na odmor je bil Luka Bobičanec za preobrat uspešen z bele točke, v nadaljevanju pa je kakovostna razlika prišla še bolj do izraza. Najprej je Amadej Maroša realiziral najstrožjo kazen, nakar se je med strelce dvakrat vpisal še Kai Cipot.


Za bratsko navezo je torej nadvse uspešna sreda, prav tako za celotno ekipo, preizkus je dosegel namen. Črno-beli so bili na primerni ravni, kar je vsekakor razlog za zadovoljstvo, hkrati pa ni manjkalo začudenih pogledov. "Ko bi mi imeli takšne pogoje," je globoko vzdihnil marsikdo iz soboške odprave, ko se je prepričal o razmerah, s kakršnimi se lahko pohvali avstrijski drugoligaš. Da bi imeli denimo svoj vadbeni center s hotelom, zaposlenega kuharja in še bi lahko naštevali, lahko v Fazaneriji za zdaj le sanjajo.

Medtem navijače še naprej vznemirjajo vprašanja o morebitnih odhodih, o katerih se je v preteklih dneh kar precej govorilo. Najpogosteje je bil omenjen Amadej Maroša, ki mu bo poleti potekla pogodba, tudi Nino Kouter naj bi imel nekaj snubcev, za marsikoga so zanimivi Tomi Horvat, Jan Gorenc, Luka Bobičanec, Kai Cipot in lahko bi našteli še koga, ampak … "Za zdaj je vse mirno," je poudaril Denis Rajbar. "Očitno klubi, ki se zanimajo za naše igralce, zdaj sestankujejo," se je nasmejal športni direktor Mure in napovedal možnost še četrte zimske nove moči, ki ni odvisna od morebitnih odhodov: "V pogovorih smo z dvema igralcema za en položaj in verjamem, da bo eden od njiju privolil v prihod."

Članki iz rubrike