Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

kekeno, morski medved, tjulenj Svet24.si

FOTO: Ima ostre zobe, ne gre se mu približevati ...

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

image001 Odkrito.si

Toše bi dopolnil 40 let

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

rb
rb
0 14.01.2021 10:24:27

MATIC ČRNIC vzhičen pojasnil svojo ODLOČITEV. Bilo je že PRETIRANO ...

ND-GORICA.COM
Osemindvajsetletni Mariborčan se nadvse veseli vrnitve na igrišče.

Matic Črnic je nazaj. Potem ko je bil po koncu sodelovanja z Olimpijo v prvem delu sezone brez kluba, zaradi hude poškodbe kolena pa je brez nogometa oziroma tekmovalnega ritma že več kot 20 mesecev – zadnjo tekmo je odigral 16. marca 2019 – se bo na igrišče vrnil v zasedbi Gorice, s štirikratni prvaki je podpisal pogodbo do poletja.
"Čas je že bil, da se vrnem. Dolgčas je bil pretiran, moral sem nekam oditi, da končno spet začnem igrati. Da vnovič začutim nogomet, to je bila moja prioriteta. O čem drugem ob tem koraku nisem razmišljal. Pomembno je bilo le to, da dobim klub, da se bom znova veselil tekem," je pojasnil Matic Črnic.
V njegovem glasu je bilo zaznati zadovoljstvo. "Saj tudi sem zadovoljen. Za menoj je nadvse neprijetno obdobje, k čemur so dodatno prispevale še covid-19 razmere, ki so onemogočale marsikaj. Zdaj se je na srečo izšlo, da sem vnovič v klubu," je pristavil nekdanji reprezentant, ki si je po koncu dolgega in napornega okrevanja prizadeval telesno pripravljenost ohranjati s samostojno vadbo. "Trudil sem se po najboljših močeh, ampak to seveda ni enako, kot če si na treningu z ekipo. To je nekaj povsem drugega, vendar se obenem zavedam, da ne smem prehitevati, da se ne smem prenagliti. Koleno je sicer v dobrem stanju, ne čutim bolečin, a bo zdaj pomembno, kako se bo odzvalo na večje obremenitve. Moram biti potrpežljiv in tudi dogovor s strokovnim vodstvom je takšen, da bomo napore stopnjevali postopoma. Res močno verjamem, da bo vse v najlepšem redu in da bom lahko igral brez kakršnihkoli zadržkov. Težko vam povem, kako zelo sem motiviran. Veste, kako se počutim? Kot otrok, ko dobi novo igračo. Da, natanko nato. Verjemite. Res je izjemen občutek, da sem spet del ekipe, s katero treniram in pričakujem tekme. Noro," je vzhičen pripovedoval novopečeni član Gorice, ki ga čaka boj za obstanek, česar v dozdajšnji karieri vse od časov, ko je s statusom posojenega igralca Maribora branil barve Aluminija, ni bil navajen. Izkušeni napadalno usmerjeni vezist kajpada verjame, da je cilj uresničljiv. "Takšen trenutni položaj moštva je še motiv več, da se poskušam predstaviti v čim boljši podobi. Ne dvomim o tem, da premoremo dovolj kakovosti, jeseni je ekipi zmanjkalo tudi nekaj sreče. A ko si enkrat v krizi rezultatov, se je iz tega težko izvleči in močno upam, da bo v drugem delu prvenstva boljše. Da bomo dobro začeli in dobili zagon za naprej."

Članki iz rubrike