palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

rb
rb
0 14.01.2021 10:24:27

MATIC ČRNIC vzhičen pojasnil svojo ODLOČITEV. Bilo je že PRETIRANO ...

ND-GORICA.COM
Osemindvajsetletni Mariborčan se nadvse veseli vrnitve na igrišče.

Matic Črnic je nazaj. Potem ko je bil po koncu sodelovanja z Olimpijo v prvem delu sezone brez kluba, zaradi hude poškodbe kolena pa je brez nogometa oziroma tekmovalnega ritma že več kot 20 mesecev – zadnjo tekmo je odigral 16. marca 2019 – se bo na igrišče vrnil v zasedbi Gorice, s štirikratni prvaki je podpisal pogodbo do poletja.
"Čas je že bil, da se vrnem. Dolgčas je bil pretiran, moral sem nekam oditi, da končno spet začnem igrati. Da vnovič začutim nogomet, to je bila moja prioriteta. O čem drugem ob tem koraku nisem razmišljal. Pomembno je bilo le to, da dobim klub, da se bom znova veselil tekem," je pojasnil Matic Črnic.
V njegovem glasu je bilo zaznati zadovoljstvo. "Saj tudi sem zadovoljen. Za menoj je nadvse neprijetno obdobje, k čemur so dodatno prispevale še covid-19 razmere, ki so onemogočale marsikaj. Zdaj se je na srečo izšlo, da sem vnovič v klubu," je pristavil nekdanji reprezentant, ki si je po koncu dolgega in napornega okrevanja prizadeval telesno pripravljenost ohranjati s samostojno vadbo. "Trudil sem se po najboljših močeh, ampak to seveda ni enako, kot če si na treningu z ekipo. To je nekaj povsem drugega, vendar se obenem zavedam, da ne smem prehitevati, da se ne smem prenagliti. Koleno je sicer v dobrem stanju, ne čutim bolečin, a bo zdaj pomembno, kako se bo odzvalo na večje obremenitve. Moram biti potrpežljiv in tudi dogovor s strokovnim vodstvom je takšen, da bomo napore stopnjevali postopoma. Res močno verjamem, da bo vse v najlepšem redu in da bom lahko igral brez kakršnihkoli zadržkov. Težko vam povem, kako zelo sem motiviran. Veste, kako se počutim? Kot otrok, ko dobi novo igračo. Da, natanko nato. Verjemite. Res je izjemen občutek, da sem spet del ekipe, s katero treniram in pričakujem tekme. Noro," je vzhičen pripovedoval novopečeni član Gorice, ki ga čaka boj za obstanek, česar v dozdajšnji karieri vse od časov, ko je s statusom posojenega igralca Maribora branil barve Aluminija, ni bil navajen. Izkušeni napadalno usmerjeni vezist kajpada verjame, da je cilj uresničljiv. "Takšen trenutni položaj moštva je še motiv več, da se poskušam predstaviti v čim boljši podobi. Ne dvomim o tem, da premoremo dovolj kakovosti, jeseni je ekipi zmanjkalo tudi nekaj sreče. A ko si enkrat v krizi rezultatov, se je iz tega težko izvleči in močno upam, da bo v drugem delu prvenstva boljše. Da bomo dobro začeli in dobili zagon za naprej."

Članki iz rubrike