reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

lp
lp
0 14.01.2021 09:08:00

Preden je debitiral v mladi, se je približal Rooneyju

Reuters
Cullum Hudson-Odoi bi bil lahko eden glavnih adutov angleške reprezentance U-21.

Med nogometaši, rojenimi leta 1998 ali pozneje, torej tistimi, ki imajo pravico nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu mlajših članov, je precej igralcev, ki so v resnici že presegli to starostno kategorijo in že igrajo za svoje članske reprezentance. Kateri od njih bodo res zaigrali v Sloveniji oziroma na Madžarskem, je odvisno od dogovora obeh selektorjev. Enako velja tudi za Angleža Calluma Hudsona-Odoija, 20-letnega krilnega napadalca Chelseaja, ki je, zanimivo, prej debitiral za člansko kot pa za mlado izbrano vrsto.

Glede na svoje korenine bi lahko zastopal tudi Gano, a je bil rojeni Londončan – iz Wandswortha, na drugi strani Temze od Stamford Bridgea – od selekcije U-16 vključen v angleški reprezentančni sistem. Leta 2017 je bil član angleške izbrane vrste U-17, ki je v Indiji osvojila naslov svetovnih prvakov. Pred slabima dvema letoma je prejel vpoklic v mlado reprezentanco, nekdaj dni pozneje pa ga je selektor članske Gareth Southgate zaradi težav s poškodbami prestavil pod svoje okrilje. Hudson-Odoi je na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo s Češko postal najmlajši angleški reprezentant, ki je za tri leve debitiral na tekmi tekmovalnega značaja – z 18 leti in 135 dnevi. Tri dneve pozneje je s Črno goro zaigral v udarni enajsterici in za Waynom Rooneyjem postal drugi najmlajši igralec, ki je začel tekmo tekmovalnega značaja. Približno pol leta pozneje je v Mariboru prvič oblekel še dres angleške mlade reprezentance, Slovenija in Anglija sta se razšli brez zmagovalca (2:2). V kvalifikacijah za letošnji Euro U-21 je bil za Eddiejem Nketiahom s štirimi zadetki drugi strelec mladih treh levov.
Trener Chelseaja Frank Lampard bi lahko po Transfermarktu 35 milijonov evrov vrednega nogometaša nemara bolje uporabil v svojem sistemu igre. Morda je tudi zato Hudson-Odoi stalno z eno nogo na izstopnih vratih, bolj ali manj je v zraku njegova selitev v München. Aktualni evropski prvaki so sicer že večkrat dobili košarico, saj Chelsea vztrajno zavrača njihove velikodušne ponudbe – sprva za posodo, potem za odkup. Tudi Lampard fanta javno hvali na vsa usta, predvsem pa si ne želi privoščiti, da bi produkt Chelseajeve akademije zapustil Stamford Bridge, še preden pokaže ves svoj razkošni talent.
Če gre sklepati po začetku tega leta, je Hudson-Odoi storil korak naprej v svojem klubu. Na obeh tekmah – prvenstveni z Manchester Cityjem in pokalni z Morecambejem – je dosegel zadetek in morda ga v klubski piramidi čakajo lepši časi oziroma boljši status. Zato tudi ne čudi nov poskus Bayerna, v bavarski prestolnici namreč še vedno niso obupali, saj očitno v fantu vidijo precej več od Lamparda.

Članki iz rubrike