profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 08.01.2021 10:43:48

Kaj pa tole?! Novega MURAŠA je SLOVITI PELE izbral za najboljšega in mu predal nagrado

Aleš Cipot
David Đurak ima za seboj nadvse zanimivo življenjsko pot.

Kot smo že poročali, je Mura po Mihaelu Klepaču in Samsindinu Ouru predstavila še tretjo novo moč za nadaljevanje sezone. In bržčas nihče ni pričakoval, da se bo zasedbi Anteja Šimundže pridružil 20-letni napadalno usmerjeni vezist David Đurak, ki se je v Fazanerijo preselil iz hrvaškega drugoligaša Međimurja. V zasedbi iz Čakovca je v jesenskem delu sezone odigral 14 tekem, se enkrat vpisal med strelce in zbral tri podaje.

Mama Slovenka

Njegov prihod v Mursko Soboto bi lahko na neki način označili tudi kot naključje. Črno-beli so menda spremljali enega od njegovih soigralcev, a opazili v Zagrebu rojenega 181 centimetrov visokega mladeniča in ga povabili v svoje vrste. Zvestobo je obljubil do 31. decembra 2023. Za njim je sicer zelo zanimiva življenjska pot, saj je med odraščanjem poleg Hrvaške živel v Angliji, na Irskem in Švedskem. Poleg hrvaškega ima tudi slovensko državljanstvo, njegova mama je namreč Slovenka in morda se bo dokazal do te mere, da bi moral nanj postati pozoren selektor naše mlade reprezentance Mile Aćimović.
Kariero je začel v mlajših selekcijah londonskega Fulhama, nato je bil še član zagrebškega Dinama, irskih klubov St. Josephs Boys in St. Kevins Boys, Zagreba, na Švedskem AIK in Brommapojkarne ter nazadnje Međimurja.

durak ac
Aleš Cipot

Opazili so ga v Hyde Parku

David Đurak se prav tako lahko pohvali, da je prejel nagrado iz rok nikogar drugega kot Peleja, za mnoge še vedno najboljšega nogometaša vseh časov. Zgodilo se je pred 11 leti v Dublinu, kjer je brazilski velikan prisostvoval tekmovanju otrok nogometne šole Samba v tehničnem znanju. In ga tudi ocenjeval. V takrat devetletnem članu Shamrocka je prepoznal talent brazilskega žonglerja in ga razglasil za najboljšega. Predal mu je tudi priznanje, stiska roke in Pelejevega objema gotovo ne bo pozabil do konca življenja, prav tako kot ponosna starša Željko in Mirjana.
Novi član Mure je sicer v svoji starostni kategoriji veljal za enega največjih upov v Republiki Irski, že pred tem pa so ga pri sedmih letih v Hyde Parku opazili ogledniki Chelseaja in ga želeli vpisati v nogometno šolo kluba s Stamford Bridgea, toda oče, ki je bil takrat uslužbenec na hrvaškem veleposlaništvu v Londonu, v to ni privolil. Nato je bil član Fulhama, ko je očeta služba popeljala v Dublin, se je pridružil Shamrock Roversom in tako se je zgodba nadaljevala. Do Murske Sobote …

pele

Članki iz rubrike