Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
0 08.01.2021 08:56:50

ŠVICKO na novi poti: Saj veste, kako je … REALA ne prevzameš, ko je NA VRHU

Jurij Kodrun
Nekdanji slovenski reprezentant si bo v navezi s črnogorskim strokovnjakom Slavišo Jelićem prizadeval srbskemu prvoligašu zagotoviti obstanek.

Presenečenje je zdaj tudi uradno. Skoraj uradno! Alfred Jermaniš bo v spomladanskem delu sezone sedel na klopi srbskega prvoligaša Mačve. Ekipo iz mesta, ki ga je proslavil rokomet in kjer je v modi vaterpolo, bo vodil v tandemu s črnogorskim strokovnjakom Slavišo Jelićem.

"Pogodba še ni sklenjena, toda v bistvu je vse dogovorjeno. Kot da bi bila že podpisana. V ljudi, ki so sodelovali pri mojem prihodu, imam popolno zaupanje," je povedal Švicko Jermaniš, ki je medtem v Šabcu s svojimi novimi varovanci začel priprave na spomladanske izzive. Naj še enkrat poudarimo, da v navezi s Slavišo Jelićem, po besedah nekdanjega slovenskega reprezentanta pa bosta njuna pristojnost in odgovornost enakomerno porazdeljeni.

Roko na srce, kaj takšnega so pričakovali le redki. "Že pred božičem so z menoj navezali stik določeni ljudje in mi omenili, da obstaja možnost prevzema vodenja ekipe v srbski prvoligaški druščini. Povedali so mi, da je klub v velikih težavah in da se bo krčevito boril za obstanek, vendar me je takšen izziv zamikal. Potem se je vse skupaj začelo razpletati in razpletlo se je z mojim prihodom v Šabac."

Dela bo zares veliko. Mačva je na 19 jesenskih preizkušnjah zmagala le štirikrat, dvakrat je igrala neodločeno in doživela kar 13 porazov. V 20-članski ligi, v kateri je na vrhu Crvena zvezda z devetimi točkami naskoka pred večnim rivalom Partizanom, je predzadnja in od obstanka med elito kar precej oddaljena. Rešitev pred izpadom brez kvalifikacij namreč zagotavlja 14. mesto, na katerem je trenutno Novi Pazar, ki ima sedem točk več. "Zavedam se težavnosti razmer, a saj veste, kako je. Ekipa trenerja potrebuje, ko ji ne gre vse po načrtih. Reala ne prevzameš, ko je na vrhu lestvice, temveč ko je četrti. Prav tako kot Barcelono in tako naprej ... Ko je vse lepo in prav, se nihče ne odloča za spremembo na klopi oziroma se to pripeti zelo, zelo redko zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin. Če si brez kluba, si delo lahko obetaš, ko je kdo v težavah. Zadovoljen sem, da sem dobil priložnost v tako športnem okolju. Pripravljen sem na izziv, pripravljen sem naporno delati," je še povedal nekdanji najtesnejši sodelavec nekdanjega selektorja mlade slovenske reprezentance Primoža Glihe, ki je bil še ne tako dolgo tega prav tako omenjan kot morebitni rešitelj Mačve.

Članki iz rubrike