Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
02.01.2021 10:15:59
Deli članek:

Bi se lahko tako ZAPLETLO, da bi Maribor, Celje ali Mura ZAMUDILI začetek drugega dela prvenstva?

Grega Wernig

Trije slovenski prvoligaši skupaj na priprave v Turčijo.

O tem, da so Mariborčani, Celjani in Sobočani združili moči, smo že poročali. Spomnimo, tekmeci so z namenom, da bi znižali stroške, skupaj najeli letalo, s katerim bodo 20. januarja odpotovali na prizorišče priprav v Turčijo in se nato vrnili v domovino.

Pred letom dni so po takšni potezi posegli vijoličasti in grofi, zdaj so se jim torej pridružili še muraši, v Turčiji pa bodo ekipe kakopak imele vsaka svoj "teritorij". Marcos Tavares in soigralci bodo vnovič v Susesiju, začasni dom aktualnih prvakov bo Titanic Deluxe, Prekmurci pa so si izbrali Miracle Resort.
Ampak korona nas je naučila, da greza zdaj še vedno zgolj za predvidevanje. Do 20. januarja je vendarle še kar precej daleč, v vmesnem obdobju se lahko pripeti veliko in še več, a četudi bo epidemiološka slika ugodna, je kristalno jasno, da bo šlo za dokaj velik logistični zalogaj. Za zdaj je med drugim za vstop v Turčijo potreben negativen test na covid-19, po naših informacijah naj bi ga tamkajšnja nogometna zveza zahtevala tudi pred vsako preizkušnjo, ki mora biti dogovorjena že pred prihodom oziroma prijavljena na sedežu turške krovne nogometne organizacije.

Zapleti gotovo niso izključeni, če malce pretiravamo, pa bi se denimo lahko zgodilo tudi to, da bi katera od ekip zamudila začetek drugega dela prvenstva. Kako? Zamislite si scenarij, da bi bila na začetku februarja pozitivna dva ali trije igralci in bi Turki celotno moštvo poslali v karanteno ... Spomladanski del prvenstva se bo začel 10. februarja.