državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

rb
rb
1 02.01.2021 08:05:18

VILERJU se po selitvi (vrnitvi) iz LJUDSKEGA VRTA na BONIFIKO ni bilo treba 'PREPIRATI'. Tukaj je razlog ...

FCKOPER.SI
Zasuka ni bilo, zgodba z Mitjo Vilerjem v glavni vlogi se je razpletla v skladu z napovedmi.

Ko je postalo jasno, da je Mitja Viler izrazil željo po odhodu iz Ljudskega vrta, ni bilo nikakršnega dvoma o tem, da si bo znova nadel koprski dres. In takšen scenarij se je medtem tudi uresničil, Koprčani so ga v izdihljajih prejšnjega leta predstavili kot prvo zimsko okrepitev.
Ob tem je glavni igralec zgodbe razkril, da je ideja o vrnitvi v njem zorela dalj časa. "Z Aleksandrom Rajčevićem sva bila v stiku, veliko sva se pogovarjala. Tudi o Kopru in menim, da je napočil primeren trenutek za vrnitev domov. Projekt je zanimiv in ambiciozen. Koper je po polovici sezone v dobrem položaju in to je še razlog več za vrnitev," je povedal Mitja Viler, ki bo spet združil moči s kar petimi nekdanjimi člani Maribora in nekdanjimi soigralci iz Ljudskega vrta; poleg Aleksandra Rajčevića bo znova sodeloval še z Daretom Vršičem, Nardinom Mulahusejnovićem, Matejem Palčičem in Timotejem Dodlekom.

Morda je takrat delovalo napihnjeno

Kljub dozdajšnji izjemno uspešni karieri, ki si zasluži globok poklon, mu ambicij še vedno ne manjka. "Predsednik je kot cilj pred sezono izpostavil igranje v evropskem tekmovanju. Mogoče je takrat delovalo napihnjeno, ampak po prvem delu vidimo, da je to realen cilj, in mislim, da je ta ekipa opravila veliko delo. Treba se bo dobro pripraviti, potem je mogoče vse."


Od zadnje tekme v koprskem dresu je minilo malce več kot deset let in pol. Zgodilo se je v Lendavi 16. maja 2010, Nedžad Okčić in njegovi varovanci so pod vinogradi slavili prvi in še vedno edini naslov prvaka kluba z Obale. Če v prihajajočem obdobju ne bo težav, ga vnovični debi v rumeno-modri opravi čaka 10. februarja, ko bo Koper v prvem spomladanskem krogu gostil Olimpijo; na ta dan bo od njegove zadnje tekme minilo 3923 dni.

Bilo je naključje

Bržčas niste dvomili, da bo tudi v nadaljevanju kariere igral s svojo številko 28 na hrbtu. V zasedbi Mirana Srebrniča je bila nezasedena, zato 'prepir', da bi si jo pridobil, ni bil potreben, ob tem pa je zanimivo, da številka nima posebnega pomena. "Ko sem bil pri mladincih Kopra, so nas nekatere priključili k pripravam članov in nam dali številke 26, 27, 28 ... Naključno; 26 Rajče, 27 žal pokojni Rok Pahor, 28 jaz ... In od takrat je ostala, v Mariboru je bila pripravljena zame," je pojasnil Mitja Viler.

Članki iz rubrike