Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.01.2021 07:56:31
Deli članek:

United po zmagi na vrhu skupaj z Liverpoolom (video)

Reuters

Manchester United se je po petkovi zmagi proti Aston Villi z 2:1 na vrhu angleškega prvenstva točkovno izenačil z Liverpoolom. Aktualni prvaki imajo sicer boljšo gol razliko kot rdeči vragi, oba kluba pa imata pred najbližjimi zasledovalci štiri točke naskoka.

Vodilni Liverpool bo tekmo 17. kroga odigral v ponedeljek. Varovanci Jürgena Kloppa bodo gostovali pri Southamptonu in se lahko znova oddaljijo večnim rivalom. Rdeči vragi bodo sicer zaostali obračun prvega kroga proti Burnleyju odigrali 12. januarja, še prej pa je United po zaslugi Anthonyja Martiala in Bruna Fernandesa uspel streti žilavo moštvo iz Birminghama.

Dvoboj se je začel po Unitedovih notah. Varovanci Oleja Gunnarja Solskjaerja so bili boljši tekmec, nanizali nekaj lepih priložnosti, v 40. minuti pa so povedli po hitri akciji na desni strani. Piko na i je po predložku Aarona Wan-Bissake z glavo postavil Martial.

Aston Villa je v drugem polčasu po napaki domačih v obrambi izenačila prek Bernarda Traoreja, ki se je nenadejano znašel v ugodnem položaju in od blizu z levico premagal Davida De Geo. Toda že dve minuti kasneje so rdeči vragi prišli do šeste najstrožje kazni v sezoni, skupno pa je bila to že njihva 20. enajstmetrovka v zadnji sezoni in pol.

Zanesljivo jo je izvedel Portugalec Fernandes, ki se je z 11 zadetkom (ima še sedem podaj) prebil na drugo mesto lestvice strelcev, svoje moštvo pa je poslal na drugo mesto prvenstvene lestvice le dobra dva tedna pred prvim medsebojnim obračunom z vodilnim Liverpoolom. Derbi bo na sporedu 17. januarja.

Na tretjem mestu obema rivaloma, ki imata po 33 točk, sledi Leicester z 29., Everton pa je po porazu proti West Hamu (0:1) zamudil priložnost, da prehiti lisice. Posledično so varovanci Carla Ancelottija ostali na četrtem mestu.

Danes bodo na sporedu še štirje obračuni 17. kroga, in sicer Tottenham - Leeds, Crystal Palace - Sheffield United, Brighton - Wolverhampton in West Bromwich - Arsenal.

V nedeljo nato sledijo še trije; Burnley - Fulham, Newcastle - Leicester in derbi Cheslea - Manchester City.