evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 30.12.2020 11:37:00

Matjaž ROZMAN spregovoril o grozljivi tragediji: Nočeš se sprijazniti, ne moreš se! Ko sem prišel na prizorišče tragedije ...

Grozljiva tragedija, ki se je na božični večer zgodila v Gerečji vasi, še zelo dolgo ne bo pozabljena, močno pa se je dotaknila tudi Matjaža Rozmana.

Njegova družina je z umorjeno nadvse povezana, njegov odličen prijatelj je ostal brez mame, očeta, sestre. In odločil se je, da mu bo poskusil pomagati. Na božični večer je Slovenijo pretresla grozljiva tragedija v Gerečji vasi, v kateri je 35-letni moški ubil nekdanjo partnerico ter njenega očeta in mamo. Na sončni strani Alp ni bilo nikogar, ki bi ob tem lahko ostal ravnodušen, ni bilo in ni nikogar, ki ga dogodek ne bi presunil, močno prizadet je vratar aktualnih prvakov iz Celja. Matjaž Rozman je z nesrečno družino tesno povezan, saj je po grozovitem dejanju njegov odlični prijatelj Miha Lešnik ostal brez mame, očeta in sestre. Ostal je sam s štiriletnim nečakom, pred očmi katerega se je vse skupaj zgodilo ...

DRES MI POMENI VELIKO, A NE TOLIKO KOT PRIJATELJSTVO
Veže ju tudi nogometno prijateljstvo. Skupaj sta bila v mlajših selekcijah Aluminija, nakar je Miha igral za okoliške nižjeligaše in je danes predsednik NK Gerečja vas. Ljubezen do najpomembnejše postranske stvari na svetu mu je vcepil umorjeni oče Branko, ki je bil med drugim sekretar prvoligaša iz Kidričevega, to vlogo pa je opravljal tudi na MNZ Ptuj ter sodeloval v različnih komisijah NZS. Po vsem, kar se je pripetilo, si Matjaž Rozman ni mogel kaj, da ne bi priskočil na pomoč. Na družbenih omrežjih je sporočil, da na licitacijo daje svoj reprezentančni dres s tekme lige narodov. "Miha, dragi moj prijatelj. Na božični večer si v žalostni tragediji izgubil vse – mamo, očeta in sestro. A nisi sam! Prijatelji smo s tabo v dobrem in slabem, ti si bil vedno ob meni in tudi jaz sem zdaj ob tebi. V teh težkih časih sem se odločil, da ti pomagam. V tem trenutku dajem na licitacijo svoj reprezentančni dres iz lige narodov. Garal sem zanj celo svojo kariero in pomeni mi veliko, ogromno, a ne več kot najino prijateljstvo. Na licitacijo ga dajem z veseljem, ker vem, da bom s tem vsaj malo pomagal vama dvema. Tebi in velikemu 4-letnemu korenjaku (nečaku). Pozivam vse zainteresirane, da ponudbe za dres pošljejo na elektronski naslov rozman.matjaz@gmail.com ali v komentar na družbenih omrežjih. Izklicna cena je 50 evrov," je zapisal izkušeni vratar. In ganil mnoge ter hkrati požel obilo pohval za plemenito dejanje.



ODLIČEN ODZIV
"Odziv je odličen. Izjemen. Nisem si predstavljal, da bo tako. Mislim, da je zadnja najvišja ponudba 1200 evrov," je sredi včerajšnjega popoldneva razkril Matjaž Rozman. "Še enkrat dokazujemo, da smo Slovenci edinstven, poseben narod. Da znamo stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno. Poklon do tal, Slovenija," je dodal nadvse pomembni člen prvakov iz Gerečje vasi in naredil še korak dlje: "Poleg tega smo odprli še humanitarni račun. Za vse, ki so pripravljeni pomagati na takšen način, tudi denar, zbran z licitacijo, bomo nakazali na ta račun. Za vse ponudbe se iskreno zahvaljujem, zahvaliti se bom poskusil tudi vsakemu posebej."

Humanitarni račun
Številka bančnega računa (IBAN): SI56 0310 0100 0043 328
BIC/SWIFT: SKBASI2X
Namen: Za družino Lešnik
Sklic (Referenca): SI00 122020

VEDEL SEM, DA MORAM NEKAJ UKRENITI
Začetni šok še vedno ni izginil. "To je neverjetna tragedija. To je nekaj, kar je težko razumeti. Nemogoče! In neizmerno težko je dojeti, da se je vse to zares zgodilo," pravi še vedno pretreseni Matjaž Rozman, ki je takoj vedel, da mora pomagati. Tako ali drugače. "Poznal sem celo družino, moji je zelo blizu. Ko sem bil še otrok, smo skupaj dopustovali, starši so takšno tradicijo ohranili v vseh teh letih. Ne, res ne dojameš, da je vse to res. Ne moreš. Nočeš verjeti, nočeš se sprijazniti. Dokaj hitro sem prišel na prizorišče tragedije, in ko okrog hiše vidiš vse tiste policijske trakove ... Vse to te presune, šokira. Prav tako kot misel, da je moj odličen prijatelj Miha ostal brez družine. Brez očeta, mame, sestre ... Na božični dan. To je nekaj tako zelo grozljivega ... Saj človek v prvem trenutku sploh ne ve, kako bi se odzval. Zavedaš se le, da preprosto moraš pomagati, da ne smeš stati križem rok. Vedel sem, da nekaj moram ukreniti, in v nekem trenutku sem prišel na idejo, da bi bilo morda prav sprožiti akcijo z licitacijo dresa. Nisem si znal predstavljati, kakšen bo odziv, odločil sem se za simbolično izklicno ceno, že zdaj pa je vse skupaj preseglo moja pričakovanja. Verjamem, da bo v prihodnje v še večji meri. Iskrena hvala vsem, ki pomagate."

Članki iz rubrike