evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
2 30.12.2020 11:25:55

Konec NEGOTOVOSTI: Štirikratni prvaki REŠILI TRENERSKO VPRAŠANJE

Nikola Miljković
Na klopi Gorice je sezono začel Borivoje Lučić, nadaljeval Gordan Petrić, jesen je Gorica sklenila z dvojcem Aleksandar Jović-Florijan Debenjak.

Za Goričane se jesenski del prvenstva ni razpletel po njihovih željah. Modro-beli so 'zabetonirani' na dnu lestvice, razlogi so takšni in drugačni, prav gotovo pa med ljubitelji nogometa na Slovenskem prevladuje mnenje, da bi ekipa glede na kakovost igralcev morala pokazati več. Precej več! Nedvomno drži, da štirikratnim prvakom v posameznih obračunih sreča ni bila naklonjena, a hkrati ni nikakršnega dvoma, da je skromna bera točk v veliki meri posledica pomanjkanja tekmovalnosti. Tako pri Borivoju Lučiću na začetku sezone kot pri njegovem nasledniku Gordanu Petriću, ki se je po nizu porazov poslovil dva kroga pred koncem prvega dela sezone. V Športnem parku so hitro rešitev našli v lastnih vrstah. Zadnjih 180 minut je ekipo vodil dvojec Florijan Debenjak-Aleksandar Jović, vendar je bilo nemogoče spregledati, da je v glavni vlogi srbski strokovnjak, ki je bil pomočnik nekdanjega jugoslovanskega reprezentanta, ki se lahko pohvali z bogato igralsko kariero.

Ob odhodu na zimskih oddih so se v javnosti kakopak pojavila ugibanja, kdo bo Goričane popeljal v pomlad. Omenjala so se imena kar lepega števila kandidatov, toda v zadnjih dneh je bilo vse več namigov v to smer, da novega premika na klopi naj ne bi bilo. Vsaj za zdaj in poslej o tem ni več niti najmanjšega dvoma. "Florijan Debenjak in Aleksandar Jović ostajata na klopi. Z ekipo bosta krenila v priprave in nadaljevanje sezone," je potrdil predsednik Hari Arčon.

Zdaj se v Novi Gorici ozirajo za okrepitvami. "Prizadevamo si okrepiti moštvo. V tem trenutku vam kaj bolj oprijemljivega še ne morem povedati, razmišljamo o treh igralcih. Obenem je naš namen, da bi bila zasedba sestavljena do 10. januarja, da bi se lahko čim bolje pripravili za drugi del prvenstva," je povedal prvi mož kluba.
Modro-beli se bodo zbrali že 4. januarja, ko bodo najprej opravili testiranje na novi koronavirus, sledila bodo testiranja telesne pripravljenosti, nakar se bo začel ritem treningov …

Članki iz rubrike