Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
4 27.09.2020 10:33:34

Trener Tabora po tekmi še dodatno ZBODEL Mariborčane: Moje SRCE JE ZELENO, s CAMORANESIJEM pa se ...

Grega Wernig
Novopečeni strateg Tabora Goran Stanković je bil po velikem vijoličastem skalpu razumljivo povsem vzhičen.

"Pripravili smo se na Maribor, šli smo v individualno pokrivanje v zvezni liniji, da ne razvijejo svoje igre. Kapa dol fantom, čestitke. Težka, ampak zaslužena zmaga. Fantje so res dali vse od sebe, dali so 200 odstotkov. Pristop je bil pravi. Navodila, ki smo jim jih dali, so izpolnili. To je zelo pomembna zmaga za naprej," je dejal Stanković.

Slednji je za dvoboj z Mariborom malce prilagodil sistem igre. Igral je sicer s tremi osrednjimi branilci, toda z malce drugačno različico v zvezni vrsti. "Sistem je prilagojen igralcem. Tokratni sistem ni bil povsem enak, kot na prejšnjih tekmah. Tokrat smo igrali 3-1-4-2. Z razlogom, da onemogočimo medprostore Mariboru, šli smo v individualno pokrivanje, tako da so morali usmerjati igro na bok oziroma igrati z dolgimi žogami," je pojasnil Stanković.

V Sežani je 40-letni strateg nasledil Maura Camoranesija, a kot je pojasnil, mu dejstvo, da se je pomeril proti svojemu predhodniku, ni prinašalo dodatnega motiva. "Z vsem spoštovanjem do Maura, ne obremenjujem se z njim," je dejal Stanković, a priznal, da je bila tekma z Mariborom zanj vseeno nekaj posebnega. Navsezadnje je pred prihodom k Taboru služboval pri največjem mariborskem rivalu. "Deloval sem v Olimpiji, moje srce je zeleno,« se je nasmehnil Stanković in na vprašanje, ali mu je kdo iz zmajevega gnezda že čestital ob veliki zmagi, v smehu dodal: »SMS sporočila pridejo zmeraj, verjetno tudi tokrat, nisem še prižgal telefona."

Članki iz rubrike