Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ba
ba
1 18.09.2020 10:55:09

KONEC DVOMOV! Goričani predstavili NOVEGA TRENERJA

Martin Metelko
Na klopi štirikratnih prvakov srbski strokovnjak.

Pred dnevi smo poročali, da je takšen scenarij najbolj verjeten, zdaj se je tudi uradno uresničil. Naslednik Borivoja Lučića na goriški klopi je postal 51-letni srbski strokovnjak Gordan Petrić, ki bo vodenje modro-bele ekipe prevzel v ponedeljek.

Kot igralec je svojo npot začel v OFK Beogradu in po treh sezonah med 'romantičarjih' prestopil k Partizanu, za katerega je zbral več kot 100 nastopov. Sledil je odhod na Otok, kjer je zaigral za Dundee United, najbolj pa se je uveljavil pri škotskem velikanu Rangersu, kjer je klubu pomagal do devetega zaporednega naslova. V sezoni 1998/99 je sledil prestop v Crystal Palace, pred vrnitvijo v Partizan pa je zaigral še za grški AEK in škotski Hearts. Njegova zadnja postojanka v profesionalni karieri je bil kitajski Sichuan Dahe.

Gordan Petrić je za reprezentanco nekdanje Jugoslavije zbral pet nastopov, z izbrano vrsto do 20 let pa se je v Čilu leta 1987 razveselil naslova svetovnega prvaka. Prvič je v trenerske vode zaplul leta 2013, ko je prevzel nižjeligaša Bežanijo, v Srbiji je vodil še Sinđelić, Teleoptik Zemun, Čukarički in Rad. Vlogo pomočnika je opravljal pri Partizanu in srbski reprezentanci, Gorica bo po grškemu prvoligašu Larissi njegova druga izkušnja v tujini.

"Gordana Petrića krasijo izjemna ambicioznost ter bogate mednarodne izkušnje, s katerimi bo lahko članom naše ekipe, ki so v večini še posamezniki v razvoju, pomagal rasti tako po profesionalni kot po osebnosti plati, saj menim, da gre za veliko osebnost," je po sklenitvi dogovora povedal predsednik Gorice Hari Arčon.

petric arcon
ND-GORICA.COM

Članki iz rubrike