stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 18.09.2020 10:30:30

NAJBOLJ NORA v zgodovini norih tekem!!! V Srbiji se je zgodilo nekaj, kar se v Evropi ŠE NIKOLI NI (video)

V mestecu na severu Srbije se je včeraj pisala zgodovina.

Srbski in romunski predstavnik, Bačka Topola in FCSB, sta v drugem kvalifikacijskem krogu lige Europa odigrali najbolj noro tekmo v zgodovini tekmovanja. Ali celo več, najbolj noro tekmo v zgodovini evropskih pokalov in eno najbolj norih v zgodovini nogometa. Moštvi sta skupaj dosegli 12 zadetkov, vsako po šest, o zmagovalcu pa so odločale enajstmetrovke!?!

To se v evropskih pokalih ni zgodilo še nikoli doslej, na nobeni od dosedanjih približno 24 tisoč tekmah. Pravzaprav se je le petkrat v zgodovini v prvih ligah, torej najmočnejših tekmovanjih. Leta 2010 na Škotskem (Motherwell – Hibernian), v sezoni 1999/2000 v Belgiji (Westerlo – Genk), leta 1960 v Angliji (Charlton – Middlesbrough), leta 1950 v Španiji (Atletico – Athletic) in leta 1930 tudi v Angliji (Leicester – Arsenal).


Včeraj je Bačka Topola romuskega tekmeca (naslednika nekdanjega evropskega prvaka Steaue) gostila v 40 kilomterov oddaljeni Senti. FCSB je v Srbijo prispel le s 14 nogometaši, saj je s koronavirusom okuženih devet igralcev in osem trenerjev - tudi glavni strateg. Ekipo je tako vodil trener brez licence, med vratnici pa je stopil 19-letni debitant, sicer četrti čuvaj mreže v članski ekipi.

Bačka Topola je do 15. minute dvakrat zatresla gostujočo mrežo, deset minut pozneje so Romuni zaostanek zmanjšali. Domači so pred odmorom ostali z igralcem manj, v peti minuti nadaljevanja pa so gostje izkoristili številčno prednost in izid izenačili (2:2). Že v naslednjem napadu so Srbi spet povedli, pet minut pozneje pa je bil izid vnovič izenačen (3:3). V sodniškem podaljšku rednega dela so gostje dosegli zadetek - za zmago. Tako je bilo vsaj videti, a številčno oslabljeni nogometaši Bačke Topole so z vsemi močmi krenili v zadnji napad in medtem, ko je sodnik s piščalko v ustih gledal na uro, izsilili podaljšek (4:4).

Domačini so v podaljšku ostali brez še enega igralca, a so se vseeno dvakrat vrnili 'med žive', po zaostankih 5:4 in 6:5. Končni izid 6:6 se je zapisal v nogometne anale. Zmagovalca so odločale enajstmetrovke, v slogu poteka tekme so zadetki padali kot za stavo, le v tretji seriji je prej omenjeni 19-letni gostujoči vratar domačemu nogometašu Mihajlu Banjacu strel ubranil.

Članki iz rubrike