profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 17.09.2020 22:24:04

PREKMURJE NORI! Velikanski uspeh Mure, ki je rešila SLOVENSKO ČAST! Črno-bela RAPSODIJA V EVROPI! (video)

alesfevzer.com
Mura obranila slovensko čast.

Potem ko je sramotno iz Evrope izpadel Maribor, za katerega je bil že v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa usodna severnoirska amaterska ekipa Coleraine in potem, ko je na podobno sramoten način nocoj izpadla tudi Olimpija, ki je po podaljških klonila proti Zrinjskemu, je slovensko čast v Evropi rešila Mura. In to na kakšen način! 

Črno-belim stavnice niso pripisovale prevelikih možnosti v tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa. Njihov danski tekmec Aarhus je bil v vlogi izrazitega favorita, toda Prekmurci so bili prepričani, da lahko premagajo favoriziranega tekmeca. Prekaljeni trenerski maček Ante Šimundža, ki se je v Mariboru izučil, kako igrati tekme na izpadanje, je fantastično pripravil svoje moštvo in nogometaši Mure so na igrišču vse Šimundževe zahteve do potankosti izpolnili. In bili za to nagrajeni! 

Mura je na koncu slavila zmago z 3:0, potem ko je v prvem polčasu v polno meril osrednji branilec Mure Jan Gorenc (oh, kaj bi Olimpija dala, da bi ga uspela zadržati v zmajevem gnezdu), ki je izkoristil odlično podajo Andrije Filipovića. V drugem polčasu se je med strelce po veliki napaki danske obrambe vpisal tudi Kevin Žižek. Oba gola si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih. Če se vam ne prikažeta, ju lahko vidite TUKAJ in TUKAJ

V zadnjih minutah so se Prekmurci s fanatično borbenostjo uspeli obraniti. Ne samo to, preko Amadeja Maroše so uspeli zabiti še gol za 3:0 (vidite ga lahko spodaj ali TUKAJ) in se veseliti prestižne zmage in napredovanja. V 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa Muro čaka nizozemski PSV. Prekmurcem tudi na obračunu z rdeče-belimi iz Eindhovna nihče ne pripisuje nikakršnih možnosti za zmago, toda ... Ali bi si upali staviti proti odlični Šimundževi četi? 

Galerija
Značke: mura, aarhus

Članki iz rubrike