Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
4 24.05.2020 12:00:16

Zakaj so odvzeli KAPETANSKI TRAK Zahoviću in ga dali na roko Vilerja? Trener Maribora POJASNIL VSE!

Grega Wernig
Na igrišču ni bilo ne Marcosa Tavaresa ne Jasmina Handanovića. V takšnem primeru je do zdaj vijoličasto moštvo s kapetanskim trakom okrog leve roke vodil Luka Zahović.

Kapetan vijoličastih je Marcos Tavares. Namestnik kapetana je Jasmin Handanović. A v zadnjih mesecih oba mariborska veterana le redko začenjata tekme v začetni enajsterici, tako da si mora kapetanski trak na roko nadeti nekdo tretji. In v letošnji sezoni je kot po pravilu vlogo kapetana, ko je bil zdrav, seveda, opravljal Luka Zahović. Četudi je tekme na levem bočnem položaju začenjal Mitja Viler.

Z odhodom športnega direktorja Zlatka Zahovića in trenerja Darka Milaniča, se je to spremenilo. Na pripravljalni tekmi z Nafto smo lahko videli, da je vlogo kapetana na začetku tekme opravljal Mitja Viler, in ne Luka Zahović (Tavares in Handanović sta bila na klopi). Vse skupaj je bilo malce presenetljivo, a Sergej Jakirović je po koncu tekme pojasnil, da je takšna pač njegova odločitev.

"Vemo, da je Marcos Tavares kapetan, da so to vlogo opravljali tudi Jasmin Handanović, Luka Zahović in Mitja Viler. Jaz sem šel po hierarhiji, po starosti. Mitja je star 34 let, potem je kapetanski trak vzel Handanović, na koncu še Tavares. Seveda je pomembno, kdo je kapetan in mora se vedeti hierarhija v ekipi. A v ekipi je nekaj fantov, ki ne rabijo biti kapetani, da bi bili vodje na igrišču. Meni je pomembno, da ekipa diha kot eno, to je najpomembnejše od vsega," je dejal novopečeni strateg Maribora.

Članki iz rubrike