Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
1 23.05.2020 19:19:23

V FAZANERIJI prva tekma po 4. marcu, mreži sta se ZATRESLI ŠESTKRAT!

Nogometaši Mure in Rudarja so se pomerili v prijateljski tekmi.

V Fazaneriji se je spet igral nogomet. Prvič po 4. marcu, ko so se Sobočani in Velenjčani v 24. prvenstvenem krogu razšli z izidom 1:1, tudi v toplem sobotnem popoldnevu so moči merili nogometaši Mure in Rudarja. Tokrat v prvi prijateljski preizkušnji po epidemiji, za zaprtimi vrati prekmurskega nogometnega hrama so jo po 120 minutah igre (2 krat 60 minut) s 4:2 (3:2) dobili črno-beli.

Mrežo knapov je v deveti minuti načel Mulić, kmalu zatem je prekmursko vodstvo povišal obetavni Cipot. Nato so dvakrat zapretili tudi gostje, ki so znova dokazovali, da še zdaleč niso tako slaba ekipa, kot bi lahko sklepali ob pogledu na lestvico, a so pred Zalokarjem vse preveč oklevali. Po nekaj več kot pol ure igre je Radan z izjemnim posredovanjem preprečil vnovično Cipotovo veselje, zato pa je bil na nasprotni strani natančen Džinić, tako prefinjen strel z roba kazenskega prostora bi mu zavidal marsikateri odličen napadalec. Zgolj 120 sekund pozneje se je domača mreža spet zatresla. Po všečni akciji po prostem strelu, a tudi ne nejboljšem posredovanju Zalokarja, se je med strelce vpisal Krefl, končni izid prvega dela je iz najstrožje kazni – po mnenju sodnika je Džinić nepravilno oviral Cipota - postavil Bubnjar.

Nadaljevanje se je začelo s priložnostjo Panadića, ki je stresel vratnico, na drugi strani sta zapretila Maroša in Žižek, izkazal se je Starčič. Sledilo je obdobje brez pretiranih razburjenj z nekaj poskusi obeh ekip, vendar brez želenega učinka, v 105. minuti pa je bil zelo blizu veselja Šporn, iz zelo ugodnega položaja je meril mimo vrat. Velenjčani so si prizadevali izenačiti, po poskusu Kitka se je izkazal Obradović, ki se je po poškodbi vrnil med vratnici, nakar se je mreža Rudarja zatresla četrtič, po podaji Karničnika je bil ob soočenju z vratarjem uspešen Žižek. Za končnih 4:2.

MURA; 1. polčas: Zalokar, Kous, Kaučič, Maruško, Šturm, Brkić, Horvat, Cipot, Bubnjar, Šušnjara, Mulić; 2 polčas: Obradović, Karničnik, Karamarko, Gorenc, Pucko, Kouter, Šporn, Filipović, Mandić, Žižek, Maroša.

RUDAR; 1. polčas: Radan, Pušaver, Džinić, Ćosić, Krefl, Pavlović, Trifković, Črnčič, Kuzmanović, Koprivnik, Radić; 2. polčas: Starčič, Filipović (od 109. Marič), Škorc, Kašnik, Vošnjak, Jovan, Panadić, Jovanović, Kitek, Lelić, Vižintin.

2mura

Članki iz rubrike