stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 24.05.2020 09:31:21

GLEJTE TO, Oblaka zdaj lahko REŠI LE ČUDEŽ! Takole izgleda Slovenčeva MISIJA NEMOGOČE!

Profimedia
Slovita madridska Marca je izračunala možnosti za rekordni dosežek.

Jan Oblak je imel štirikrat zapored najboljše razmerje med odigranimi tekmami in prejetimi zadetki v španskem prvenstvu, s čimer le še za eno tako imenovano lovoriko Zamora zaostaja za rekordnim dosežkom, ki si ga trenutno delita Antoni Ramallets in Victor Valdes. Z njima bi se Slovenec izenačil, če bi mu lovoriko uspelo osvojiti tudi v letošnji sezoni, vendar pa bo to izjemno težko. Čeprav gre Oblaku na roko dejstvo, da se bo sezona nadaljevala, pa mu ne gredo na roko številke. 

Če bi se sezona končala predčasno, bi bilo tako ali tako vse izgubljeno, saj na lestvici točkovanja za Zamoro ob prekinitvi vodi vratar Reala Thibaut Courtois. Z nadaljevanjem je Oblak dobil priložnost za preobrat, vendar pa je razlika precej velika. Belgijec je doslej odigral 24 tekem in prejel 16 zadetkov, medtem ko je Slovenec na 27 tekmah dobil 21 golov. Belgijčevo razmerje je 0,67, Slovenčevo 0,78. Če bosta zvezdnika odigrala vseh preostalih 11 tekem, mora Oblak na teh tekmah dobiti 5 golov manj kot Courtois, če ga želi prehiteti. 

To je v danih okoliščinah resnično težka naloga. Španci jo razglašajo celo za misijo nemogoče - a poudarjajo, da če obstaja en vratar, ki mu to lahko uspe, je to Oblak. Jan se pri tem vsekakor lahko zanaša na maksimalno angažiranost svoje ekipe, kajti Atletico je šele na šestem mestu s točko zaostanka za četrtim mestom, ki vodi v ligo prvakov. No, seveda pa na skrajno resnost svoje ekipe na drugi strani lahko računa tudi Courtois, kajti Real ima dve točki manj od vodilne Barcelone v boju za naslov.    

Značke: courtois, oblak, real, atletico

Članki iz rubrike