Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
20.04.2020 14:15:06
Deli članek:

Milanič OSUPNIL z odgovorom o Filipoviću in BREZJAJČNIH VIJOLIČASTIH IGRALCIH: Res je, Mariboru manjkajo ...

Martin Metelko

Darko MIlanič je pokomentiral besede nekdanjega mariborskega nogometaša Željka Filipovića.

Nekdanji vezist vijoličastih Željko Filipović je v intervjuju za Ekipo SN ostro nastopil proti aktualnim mariborskim nogometašem. "Težko je igrati za Maribor. Za Maribor moraš biti pripravljen igrati. Trenutno mi igralci delujejo zelo nemoško. To so navijači želeli. Pridne fante. Ne rečem, mi smo bili 'mangupi'. A bili smo tudi na igrišču 'mangupi', imeli smo jajca. Današnji igralci Maribora so pridni, pridni, pridni, toda takšni so tudi na igrišču. Pride tekma z Olimpijo, naredijo tri prekrške, Ljubljančani pa 20. Ker so pridni. Na igrišču moraš biti športno nesramen. Moraš si upati. Igraš za Maribor! Moraš prevzeti odgovornost," je v intervjuju med drugim dejal Filipović.

Zdaj se je na vse skupaj v velikem intervjuju za Ekipo SN odzval tudi Darko Milanič. In v marsičem prikimal svojemu nekdanjemu varovancu. "Tako zame kot za navijače kot za praktično vse velja, da želimo imeti otroke, ki so lepo vzgojeni, ki so prijazni, dobri, ki se učijo, so pridni in delajo vse po nekih naših slovenskih standardih. Ne smeš izstopati, ne smeš biti 'mangup', ne smeš nekoga na ulici v narekovajih 'za*ebati', da bi prišel do želenega. Moraš biti vzoren, priden. Na igrišču pa dejansko želiš imeti nekoga, ki je drugačen. Dobro, želiš imeti tudi nekoga, ki je priden. Če bi imel same barabe, ne bi bilo dobro. Če so sami pridni, se vidi, da tudi ni dobro. Tukaj je treba najti pravo mero obojega, predvsem pa najti vodje v garderobi in na igrišču," je svoj odgovor začel nekdanji mariborski trener.

In nadaljeval: "Maribor je v preteklosti imel vodje v slačilnici. Eni so bili glasni in so kdaj tudi kaj ušpičili. Ti so morali takrat, ko niso bili več simpatični, ko niso bili dobri rezultati, tudi marsikaj požreti. To, česar tistim pridnim ni bilo treba. Vodja je lahko tak ali drugačen. Samo en vodja v garderobi ne more biti. Pomembno je, da je nekdo tihi vodja, ki daje primer s svojim obnašanjem tistim, ki so mu podobni po značaju, potrebuješ pa tudi takšne, ki so drugačni, ki so živahni, energični, ki gredo kdaj tudi čez mejo našega, slovenskega razumevanja, ki si več upajo, so večji 'mangupi'. Da povlečejo za seboj ekipo, da se še kdo na igrišču naleze tega virusa, 'mangupstva', agresivnosti. Da vržeš tekmeca na 'finto', da uporabiš neki trik, ki te bo pripeljal do rezultata. Ker je ekipa živo bitje, to nastane. Tega ne moreš kar določiti. To je proces, ki nastane, in nastati mora spontano. Z zmago, ko se združiš. Lahko te povežejo soproge, družine. To nastane na več načinov, ni univerzalne formule, je pa nujno potrebno, da bi nekaj naredil."

Na vprašanje, ali današnjemu Mariboru manjkajo vodje, je izstrelil kot iz topa: "Da, manjkajo. Temu smo se posvetili in tej problematiki se bodo tudi v prihodnosti zagotovo posvetili."

CELOTEN, KAR 4 STRANI DOLG INTERVJU Z DARKOM MILANIČEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Da, manjkajo. Temu smo se posvetili in tej problematiki se bodo tudi v prihodnosti zagotovo posvetili.