Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 26.03.2020 12:01:18

RESNICA o tem, ali so se RUSKI VLAGATELJI že naselili v pisarne SLOVENSKEGA PRVOLIGAŠA

Jurij Kodrun
Koronavirus je zaustavil dogajanja na tako rekoč vseh področjih.

Kako dolgo bodo trajale izredne razmere, ne ve nihče. "Ne, nihče ne ve. Za zdaj vemo, da bo trajalo dlje, kot smo vsi skupaj predvidevali na začetku. To je pravzaprav edino, kar vemo. Ne vemo, kakšne bodo razsežnosti posledic. Vemo le, da bodo in da bodo gotovo velike. Gospodarstvo bo doživelo hud udarec, s tem pa tudi klubi in šport nasploh. V kolikšni meri, je v tem trenutku nemogoče ugotoviti, zavedam pa se izpada prihodkov, ki nam grozi. Poleti bodo denimo mnogim pokroviteljem potekle pogodbe in težko bo hoditi v podjetja ter se pogovarjati o podaljšanju sodelovanja. Na srečo so zadnji ukrepi vlade korak v pravo smer, prav tako pričakujem, da se bo odzvala NZS, ki bi morala klubom pomagati po svojih močeh, da bomo sploh lahko preživeli. Klubi smo odvisni od sponzorjev, prodaje igralcev, vstopnin, vadnin in vsega tega zdaj ni. In tudi ne bo, zneski pri prestopih se bodo denimo zanesljivo znižali. Posledice bodo dolgoročne. Lahko smo zaskrbljeni, ampak verjamem, da se bodo našle rešitve, hkrati je bolj ali manj jasno, da brez kompromisov ne bo šlo," pravi direktor celjskega prvoligaša Zoran Podkoritnik.

Ampak v slovenskih nogometnih krogih prevladuje mnenje, da bodo Celjani ob pomoči ruskih vlagateljev krizo vendarle preživeli lažje kot velika večina klubov. Spomnimo, že nekaj časa ni bilo več skrivnost, da v mesto ob Savinji prihajajo poslovneži iz skupine Maksima Demina, 50-letnega milijonarja, ki se ukvarja s prodajo goriv, rud, kovin in industrijskih kemikalij, v veliki meri pa je udeležen v močnih finančnih institucijah. In »igra« nogomet na visoki ravni. Je stoodstotni lastnik premierligaša Bournemoutha, soudeležen je pri delovanju 12-kratnega švicarskega prvaka Züricha, nadvse velik izziv pa naj bi zanj predstavljal nemški projekt s tretjeligašem Uerdingnom, ki ga želi popeljati do elitne bundeslige.

"Ne, pogodbe še nismo podpisali. Rad bi vam rekel, da smo jo, da je to rešeno, vendar ni. Tako kot se je ustavilo vse drugo, se je tudi to. Je v fazi mirovanja, smo na stopnji, na kateri smo bili pred mesecem dni. Zdaj se vsak ukvarja s svojimi težavami, ko bo spet čas za to, se bomo pogovarjali naprej. Medtem se na tem področju ne dogaja nič," je razkril Zoran Podkoritnik in pristavil: "Je pa nadvse obetavno, da licenciranje primerno zaključujemo. Izpolnjene imamo vse obveznosti, nimamo zaostalih dolgov, kar je vsekakor dober podatek. A četudi bi imeli pogodbo že podpisano, v teh časih prav gotovo ne bi brezglavo zapravljali. Morebitnim vlagateljem bi želeli dokazati, da smo dober gospodar, da cenimo vsak evro."

podkoritnik gw
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike