ženska vesolje Dobra karma

Sade sati prinaša težavne čase, a se ga ni ...

damjana golavsek Svet24.si

Znani o ... bonih za dopust

B60K5200 Reporter.si

Kliči šefa Udbe na pogovor! Rado Pezdir ...

reportaža Svet24.si

Obisk romskega naselja Brezje pri Novem mestu: Kot...

20200303-00993137 Necenzurirano

Državno podjetje zaposlilo soprogo poslanca SDS

96258281_137418234560540_3818889268535166282_n Odkrito.si

Jelena Karleuša: »V živo sem še lepša!«

miha in pia Njena.si

Čuk Miha spregovoril o poroki

ro
ro
2 26.03.2020 09:40:18

MARIBOR in OLIMPIJA imata BOGAT PRORAČUN, a hrvaški klubi imajo veliko VIŠJEGA. Številke OSUPNEJO

Martin Metelko
V prvoligaški druščini pri južnih sosedih se je vsaj do zdaj vrtelo zelo veliko denarja.

Kot na dlani je, da bo tudi šport zaradi koronavirusa doživel hud udarec, denarja bo v prihodnje gotovo precej manj, ustvarila se bodo nova razmerja, pred nami so drugačni časi.

Klubi bodo občutili precejšnje posledice. Tudi največji. Tako v Evropi in povsod po svetu kot tudi pri nas. Predsednik Maribora Drago Cotar je v sredinem sporočilu za javnost napovedal racionalizacijo poslovanja aktualnih prvakov, prvi mož Olimpije Milan Mandarić je po tem ukrepu posegel že pred izbruhom krize, poslej bo gotovo še bolj 'zategnil pas', vse to se kakopak dogaja tudi v naši soseščini.

Dinamo je napovedal znižanje plač, v katerega igralci za zdaj sicer niso privolili, a bo dogovor skoraj zanesljivo sklenjen, v Osijeku so prihodke znižali za 50 odstotkov, varčevala bo tudi Rijeka in še bi lahko naštevali. Ob tem pa bo bržčas marsikdo presenečen, ker so proračuni klubov pri južnih sosedih zelo visoki. In precej, precej višji kot pri nas. Kljub večjemu številu prebivalcev celo ekstremno visoki glede na gospodarske razmere.

Na sončni strani Alp sta rekorderja kakopak Maribor in Olimpija. Vijoličasti naj bi imeli nekaj manj kot 10 milijonov evrov letnega proračuna, po vseh znanih dogodkih v Stožicah v preteklem obdobju je znesek pri Ljubljančanih nekoliko nižji, a za oba vsekakor velja, da imata na voljo veliko denarja. Toda pozor, precej manj kot nekateri hrvaški klubi, Štajerci in zeleno-beli bi bili pri sosedih na lestvici proračunov šele v zlati sredini.

Po poročanju Sportskih novosti proračun Dinama znaša 50 milijonov evrov, kar je ob spoznanju, kakšen je ustroj modrih in kako uspešni so Zagrebčani na mednarodnem prizorišču, za marsikoga še logično, zato pa je toliko bolj osupljiv podatek, da Hajduk 'operira' s kar 20 milijoni, sledita Rijeka in Osijek s 15 milijoni evrov. Tudi 6 milijonov za Lokomotivo je spodoben znesek, Slaven Belupo, Gorica in Istra naj bi imeli 3 milijone, Inter iz Zaprešića in Varaždin 1,5 milijona evrov.

Članki iz rubrike