Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
01.02.2020 18:56:32
Deli članek:

MARIBORSKI test z RDEČE-BELIMI. KRONAVETER ni zadel s 'penala', napaka DERVIŠEVIĆA, VILER z desnico, mojstrovina KOTNIKA ...

Grega Wernig

Vijoličasti so premagali srbskega prvoligaša iz Novega Sada.

Zasedba iz Ljudskega vrta je v svoji pripravljalni bazi v Beleku odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Po klavrni turški premieri proti Lechu iz Poznjanja, so se vijoličasti udarili z Vojvodino, ki po prvem delu srbskega prvenstva gleda v hrbet le beograjskima velikanoma Crveni zvezdi in Partizanu.

Tokrat so se varovanci Darka Milaniča predstavili v precej boljši podobi kot proti Poljakom in rdeče-bele iz Novega Sada premagali s 3:2 (1:0). Vijoličasti so povedli v 40. minuti, ko se je Pihler najbolje znašel pred vrati po podaji Derviševića iz kota, nekaj trenutkov pred tem pa Kronaveter ni realiziral najstrožje kazni po prekršku nad Zahovićem.

Izid se je spet spremenil v peti minuti nadaljevanja, ko si je napako privoščil Dervišević. Preslabo je podal Cotmanu, ki je nato nepravilno posredoval nad Obolskiyjem, najstrožjo kazen je realiziral Čović.

Po dobri uri igre so Mariborčani uprizorili čudovito akcijo za vnovično vodstvo. Po kombinaciji s Felipejem Santosom in Kronavetrom je Zahović lepo zaposlil Vilerja, ki je ob soočenju z vratarjem v polno meril s svojo slabšo nogo – z desnico.

A prednost ni zdržala dolgo, v 70. minuti je s prefinjenim prostim strelom za izenačenje poskrbel Zukić, toda vijoličasti so v končnici dosegli še tretji gol za zmago s 3:2. In to na kakšen način. Po podaji iz kota se je v kazenskem prostoru odlično znašel Kotnik in s približno 12 metrov v polno zadel s strelom s škarjicami.

Postava Maribora: Cotman, Milec (od 70. Mutavčić), Koblar (od 70. Uskoković), Mitrović (od 70. Rajčević), Viler (od 70. Kolmanič), Pihler (od 70. Cretu), Dervišević (od 70'. Vrhovec), Požeg Vancaš, Kronaveter (od 70. Kotnik), Felipe Santos (od 70. Bajde), Zahović (od 70. Mešanović).

Handanović in Mihelič še vedno vadita po individualnem programu, za nastop tokrat niso bili nared Tavares, Pirić, Peričić ter Klinar, Vipotnik in Maher sta se priključila slovenski mladinski (U-19) reprezentanci, ki je prav tako na pripravah v Turčiji, po tekmi je to storil tudi Mutavčić.