Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.02.2020 13:55:11
Deli članek:

MATKO OBRADOVIĆ brez ZADRŽKOV. Zakaj bi si lagali? Res je tako!

Aleš Cipot

Nadvse pomembni člen Mure s pogledom v spomladanski del sezone.

Nogometaši Mure so sredi tedna odpotovali v Turčijo, kjer nadaljujejo priprave na spomladanske izzive. "To je glavni, najpomembnejši del priprav, v Turčiji nas čakajo še zahtevnejše prijateljske preizkušnje," je povedal Matko Obradović in nemudoma zastal. "Moram se popraviti. Trener vseskozi poudarja, da ni prijateljskih srečanj, ampak so vsa po vrsti pripravljalna," je pojasnil 28-letni vratar. "Prav tako je nadvse pomembno, da smo prešli na naravne površine. V prvi vrsti zato tudi odhajamo v Turčijo in naša naloga je, da pogoje v čim večji meri izkoristimo. Mnogi menijo, da odhajamo na oddih, a seveda ni tako. Čaka nas naporno delo."


Vsakega sprejmemo brez težav

Do zdaj so črno-beli odigrali štiri dvoboje. "Lahko rečem, da je bila podoba ekipe kar dobra, še zlasti me veseli, da smo bili v obrambi dovolj čvrsti, zanesljivi. Proti ZTE se nam je resda pripetilo nekaj napak. Malce smo se še lovili, a smo se znali odzvati. Mislim, da smo lahko zadovoljni, tudi zato, ker imamo širok kader. Vodstvo kluba je z okrepitvami opravilo dober posel, pridružili so se nam kakovostni igralci."

In kako so se novi obrazi znašli v Fazaneriji? "Mi smo ekipa, ki vsakega igralca sprejme zelo dobro in se brez težav prilagodi na novo okolje ter na naše delo in razmišljanje. Jasno je, kakšne so smernice, kako se je treba vesti in kakšen je klub. Profesionalni pristop je pred vsem. Ni heca. V Muri smo zato, da delamo, da si prizadevamo biti uspešni ob kar največjem spoštovanju do kluba, trenerja in soigralcev. Ko je tako, ni nikakršnih težav," je odvrnil eden od najpomembnejših členov soboške zasedbe.

Aleš Cipot
Da, morali bi biti močnejši

Z izjemo Žige Lacija, ki si še ni zagotovil standardnega mesta v udarni enajsterici, odhodov ni bilo in logika pravi, da bi morala biti Mura kljub poškodbi Renata Simića v prihodnje močnejša, kot je bila. "Morala bi biti. Morala bi biti precej močnejša, ob tem ni nepomembno, da je med zimskimi pripravami dovolj možnosti za uigravanje. Oziroma precej več kot poleti. Nekaj časa smo že preživeli skupaj, do začetka nadaljevanja prvenstva ga imamo še kar nekaj, da se ustrezno pripravimo in da bo ekipa na primerni kakovostni ravni. Da bomo pravi. Da, lahko rečem, da bomo močnejši, kot smo bili. Moralo bi biti tako," je poudaril Matko Obradović.

Možnosti so izenačene

V Murski Soboti je čutiti, da se navijači zavedajo priložnosti, ki se Muri ponuja v pokalnem tekmovanju. Misli jim uhajajo k možnosti, da bi se lahko veselili druge lovorike v klubski zgodovini. "Zakaj bi si lagali? Realnost je takšna, da je to, da bi bili lahko zmagovalci pokalnega tekmovanja, v mislih vsakega posameznika, vsakega izmed nas, vsaj nekje v podzavesti. Ni lepšega kot osvojiti lovoriko, tako za igralce, kot klub in navijače. V tej sezoni je položaj zares specifičen. Zgodilo se je, da so glavni favoriti izpadli in tako sta poleg Aluminija in nas ostala še dva drugoligaša. Realno smo mi in Kidričani v prednosti, ampak finale je ena tekma, zgodi se lahko marsikaj, na nasprotni strani bo prav tako motiviran tekmec, lačen uspeha. Toda najprej si je zaključni obračun seveda treba zagotoviti. Mislim, da so naše in možnosti Aluminija izenačene; pomerili se bomo z resno, kakovostno ekipo. Ne čutimo pritiska, da je osvojitev pokala nujno zlo in da ga moramo osvojiti, vsekakor pa bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni. Vendar ne smemo prehitevati stvari, jih preskakovati. Prvi pogoj je na pravšnji način skleniti priprave. Po fantih vidim, da so vsi osredotočeni le na nogomet, na svoje obveznosti. Dali bomo vse od sebe in zares bi bilo lepo, če bi nam uspelo," je dejal odlični čuvaj mreže in se dotaknil še prvenstva: "Osnovni cilj je bil okrog sredine lestvice, zgornja polovica. Če nam bo uspelo še kaj več, toliko bolje, mislim pa, da imamo možnosti, da bi se vključili v boj za mesta, ki zagotavljajo evropske kvalifikacije. Težko bo, vendar treniramo zato, da bi bili kos vsem nalogam, ki nas čakajo. V ekipo imam popolno zaupanje."