Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
01.02.2020 18:00:49
Deli članek:

OLIMPIJA je merila moči z nekdanjimi soigralci ANDRAŽA ŠPORARJA, sijajen gol PUTINČANINA ni bil dovolj

Jurij Kodrun

Zmaji so odigrali prvo prijateljsko preizkušnjo na turških tleh.

Za nogometaši Olimpije je prva prijateljska tekma na osrednjem delu priprav v Turčiji. Varovanci Safeta Hadžića so merili moči z nekdanjimi soigralci Andraža Šporarja, Slovan iz Bratislave je dvoboj dobil z 2:1 (1:1). Edini gol za zmaje je v 37. minuti s čudovitim strelom z 20 metrov dosegel Marko Putinčanin, pri tekmecih sta bila uspešna Rafael Ratao in Moha.

Začetno enajsterico ekipe iz slovenske prestolnice so sestavljali Orbanić, Boakye, Bagnack, Kamy Ntankeu, Pavlović, Putinčanin, Valenčič, Kurež, Savić, Čekiči in Vukušić, v nadaljevanju so bili na zelenici Orbanić, Šme, Gajić, Samardžić, Turkuš, Valenčič, Tomić, Sešlar, Petrović, Menalo in Lupeta, v 64. minuti je med vratnici stopil še Vidmar.


V slovaški zasedbi sta se predstavila tudi nekdanja igralca Olimpije Kenan Bajrić in Ezekiel Henty, sicer pa si je strokovno vodstvo Slovana za soboto omislilo kar dve tekmi. Pred spopadom z Ljubljančani je bila na nasprotni strani ekipa Zhetysu Taldykorgan (1:1), na tej preizkušnji sta zaigrala prav tako nekdanja člana Olimpije Mitch Apau in Žan Medved, še en slovenski predstavnik Alen Ožbolt okreva po poškodbi.