Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.02.2020 13:24:19
Deli članek:

Nov napadalec na SLOVENSKEM PRIZORIŠČU je imel pri JUŽNIH SOSEDIH izjemno NESREČO. Res grozna izkušnja!

Na sončni strani Alp se želi vrniti na nekdanjo raven.

Potem ko je Predrag Sikimić sprejel vabilo Andreja Razdrha, da se mu pridruži ob Kamniški Bistrici, je bilo najbolj vznemirljivo vprašanje v Sežani, kdo bo nasledil izkušenega srbskega napadalca, ki je v jesenskem delu prvenstva dosegel 12 golov, pred dnevi dvomov ni bilo več. Zasedbi, ki ji poveljuje Mauro Camoranesi, se je pridružil 27-letni Karolis Laukžemis, 188 centimetrov visokega litovskega nogometaša je na Kras na posojo poslala Istra iz Pulja.


Novi član Tabora si v hrvaškem prvoligašu, ki ga čaka hud boj za obstanek, ni zagotovil mesta v udarni postavi; odigral je le pet tekem (tri v prvenstvu, dve v pokalu) in se enkrat vpisal med strelce. Za skromno statistiko sicer obstaja utemeljen razlog. V Pulj je prišel poleti 2018 in se že na prvem treningu hudo poškodoval, zaradi strgane križne vezi levega kolena je moral na operacijo, nato je sledilo dolgo okrevanje.

"Bil sem še pod vtisom prihoda, a hkrati zaskrbljen, ker se mi je na poti izgubila prtljaga. Zraven so seveda bili tudi moji nogometni čevlji, zato sem prvi trening opravil s posojenimi. Morda je tudi to vplivalo na poškodbo. Niti v najhujših sanjah si nisem predstavljal, da bi se mi lahko pripetilo kaj takega. To je bil velik šok. Pred tem pet let nisem bil poškodovan, vseskozi sem igral. Povrhu v prvem trenutku nisem niti dojel, da sem jo tako zelo skupil. Vstal sem in opravil trening do konca. Brez vezi," je pred časom za Glas Istre pojasnil litovski reprezentant, ki je do zdaj v dresu z državnim grbom zbral 10 nastopov.

Zdaj je spet v tekmovalni formi, toda vodilni možje kluba so se odločili, da na njegove usluge ne bodo več računali. Kakšen je bil njegov status med zimskimi pripravami, nadvse nazorno razkriva podatek, da ga med letošnjim Arena Cupom ni bilo z ekipo v hotelu v Medulinu, ampak se je na treninge vozil iz Pulja, prav tako kot še dva njegova soigralca Obeng Regan in Agron Rufati.

V Sežani bo skoraj gotovo drugače, tudi na prvem slovenskem treningu je imel svoje kopačke. Karolis Laukžemis je postal prva izbira Maura Camoranesija za konico napada, sicer pa je dejstvo, da ga čaka odgovorna naloga, takšnim in drugačnim primerjavam s Predragom Sikimićem se ne bo mogel izogniti. Kariero je sicer začel v Atlantasu iz Klaipeda, poleg Istre je branil še barve Lokomotyvasa iz Vilne, Klaipedosa Granitasa, Suduve in latvijske Jelgave.