zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
0 21.12.2019 19:02:07

NESOGLASJA rešujejo na sodišču. Bodo morali plačati 160 TISOČ EVROV?

Grega Wernig
Nekdanji vlagatelji? "Nekaj je še odprtega, vendar o tem sploh ne želim razpravljati," pravi predsednik kluba.

Bilo je pred tremi leti in pol, ko so v velenjskem prvoligašu finančne težave poskušali rešiti s poslovnimi partnerji iz Srbije, ki se ukvarjajo s športnimi stavami in igrami na srečo. Klub je začel sodelovati z novoustanovljenim podjetjem Novi Rudar, d. o. o., direktor katerega je bil Boris Vargas, zgodba pa nikoli ni zaživela po željah. In naposled je neslavno propadla, vse več pa je namigov, da imajo knapi in nekdanji vlagatelji med seboj še vedno nekaj nerazčiščenih oziroma neporavnanih računov. S tem smo soočili prvega moža zeleno-črnih. "Ne, ni jih. Z njimi je vse rešeno," se je odzval Peter Dermol.
Naše informacije so nekoliko drugačne in pravijo, da nekdanja partnerja 'ločitev' urejata po sodni poti. "Nekaj je še odprtega, vendar o tem sploh ne želim razpravljati. To bomo že rešili," se je nekoliko popravil predsednik Rudarja. Več podrobnosti ni bil pripravljen razkriti, nekateri viri pa so nam razkrili, da Boris Vargas od Rudarja zaradi neizpolnjenih obveznosti iz pogodbe zahteva povrnitev 160 tisoč evrov. Srbsko sodišče naj bi mu na prvi stopnji že pritrdilo ...

Ne, novih ni bilo

Medtem pa so Ob jezeru kakopak stekle priprave na spomladanske izzive. "Za zdaj je stanje mirno. Ekipa je v največji meri sestavljena, tudi v prihodnje jo bo vodil Andrej Panadić. Prav tako razmišljamo o novih močeh, še zlasti v obrambni vrsti, z nekaterimi igralci, ki niso veliko igrali ali sploh niso, pa bomo poskušali doseči dogovor o prekinitvi sodelovanja," je razkril prvi mož Rudarja.
Zanimivo je seveda vprašanje, kako je s finančno konstrukcijo za nadaljevanje sezone. "Od nečesa smo še odvisni, ampak za zdaj ni posebnih težav. Za nekaj naslednjih mesecev smo 'pokriti', nekaj malega nam še manjka, a si prizadevamo, da bi v kratkem uredili tudi to," je odvrnil Peter Dermol in zavrnil govorice, da naj bi se v preteklih mesecih pojavili novi vlagatelji, ki jih je mikal Rudar. "Ne, ni jih bilo; vsaj ne, da bi jaz vedel. Konkretne ponudbe ni bilo, z nikomer se nismo pogovarjali."

velenje tribuna dw
Grega Wernig

Ekipa je boljša, kot kažejo rezultati

Zato pa je bilo veliko drugačnih pogovorov. S trenerji, ki so morali oditi, in z njihovimi nasledniki, poleti pa se je bil prisiljen posloviti tudi športni direktor Marijan Pušnik. Brez kančka pretiravanja lahko preteklo obdobje označimo za nadvse turbulentno. "Hja, za nami je zelo zanimiva jesen. In poučna. Kar zadeva tekmovalne dosežke, smo imeli tudi veliko smole, vse drugo je bržčas posledica kadrovskih menjav. Tega se zavedamo. Prav tako smo se zavedali posledic, vendar si nisem mislil, da bodo imele takšne razsežnosti. Niti najmanjšega dvoma pa ni, da je igralska zasedba precej bolj kakovostna, kot bi lahko sklepali po rezultatih, a očitno se je tudi ekipa bolj kot z igrami ukvarjala z drugimi stvarmi, ki so dogajale v klubu."
Danes je bržčas kakšna odločitev vredna obžalovanja. Ali pač ne? "Kaj bi gotovo spremenil, ampak že prej, še preden bi komurkoli ponudil pogodbo za športnega direktorja ali trenerja. Takrat smo pač verjeli, da je to to, žal pa je čas pokazal, da ni bilo tako," je povedal Peter Dermol.

Nismo vrgli puške v koruzo

Rudar je pred nadaljevanjem prvenstva v neugodnem položaju, predzadnji Bravo ima kar devet točk prednosti. Človek bi ob takšnem pogledu na lestvico pomislil, da bodo Velenjčani pomlad izkoristili kot pripravo na naslednjo drugoligaško sezono, toda … "Ne, nismo vrgli puške v koruzo. Od 4. januarja naprej, ko bomo začeli priprave, bomo šli na glavo. Zavedamo se, da imamo dobro ekipo, in verjamem, da bodo igralci to tudi dokazali. Na nekaj zadnjih preizkušnjah smo bili že na primerni ravni, tudi miselnost je bila pravšnja, toda roko na srce, komaj smo čakali na zimski premor. Morali smo se 'resetirati', zdaj pa imamo na voljo dovolj časa, da se ustrezno pripravimo. Gremo naprej," je odločen predsednik knapov.

Članki iz rubrike