palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
0 04.12.2019 11:34:29

Za TEGA branilca vlada VELIKO ZANIMANJE: Še en SLOVENEC v ITALIJI!

Profimedia
Iz slovenskega prvoligaša so potrdili, da je njihov branilec tarča italijanskega kluba.

Še enkrat več se je izkazalo, da je nogometna akademija Triglava prava 'valilnica' nadarjenih nogometašev. V reprezentanci je kar nekaj takih, ki so kariero začeli prav v bordo-belem dresu, med katerimi lahko izpostavimo Josipa Iličića in kapetana Bojana Jokića.


Na zadnji tekmi z Mariborom, ki jo je Triglav v Ljudskem vrtu dobil z 2:0, je bilo v prvi postavi gorenjske ekipe celo sedem doma vzgojenih nogometašev. Zdaj pa je potrditev o dobrem delu prišla še iz Italije, tam se je namreč na preizkušnji pri drugoligašu Venezii v preteklih dneh mudil Jan Jure Stojanović. Gre za branilca, ki nastopa v mladinski ekipi Triglava in je letnik 2002. Njegova vrstnika Luka Vuković in Luka Brkić sta bila na omenjeni tekmi v Mariboru že del članske zasedbe, pri čemer je prvi v izdihljajih tekme že vknjižil prvi nastop v najmočnejšem domačem prvenstvu.

Stojanović je treniral z mladinsko ekipo Venezie, s katero je prejšnji teden opravil pet treningov. "Način treniranja je drugačen kot v Sloveniji, treningi se precej bolj osredotočeni na taktični del nogometne igre. Intenziteta je na višjem nivoju, tudi agresivnost igralcev je večja," je za klubsko spletno stran povedal Stojanović, za katerega to ni bila prva italijanska izkušnja. "Redno spremljam italijansko Serie A in Serie B. Njihov način igre mi ustreza. Že sem imel priložnosti, da sem spoznaval italijanski nogomet, pri Sampdoriji eno leto nazaj in zdaj v Benetkah. Moj glavni cilj si je priboriti priložnost v prvi slovenski ligi, ker vem, da je že to ogromen uspeh. Mogoče me v prihodnosti čaka priložnost v Italiji, vesel bom, če mi to kdaj uspe, ker tam igrajo vrhunski nogomet."

Značke: branilec, italija

Članki iz rubrike