mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.10.2019 20:08:08

SLOVENSKI upi so se udarili z ANGLEŠKIMI vrstniki, v Ljudskem vrtu se je zgodila SRHLJIVKA

Grega Wernig
Izbranci Primoža Glihe so odigrali še eno zahtevno prijateljsko preizkušnjo.

Slovenska reprezentanca do 21 let je v okviru priprav na evropsko prvenstvo  Slovenija ga bo med 13. in 27. junijem 2021 priredila skupaj z Madžarsko  v Mariboru odigrala prijateljsko tekmo z Anglijo in igrala neodločeno 2:2 (0:1). Za Slovenijo sta zadela Dejan Petrovič (82. minuta) in Janez Pišek (90.), za Anglijo pa Edward Nketiah (39./11 m) in Sam Surridge (71.).


Izbranci slovenskega selektorja Primoža Glihe so bili v prvem polčasu v podrejenem položaju. Pobuda je bila absolutno na strani Angležev, ki so imeli kar 70 odstotkov žogo v svoji posesti.

V drugi polovici tekme so bili slovenski upi povsem konkurenčni in enakovredni tekmecem na nasprotni strani igrišča, predvsem sijajno pa so igrali v prelomnih trenutkih dvoboja. Najprej je Petrovič v 82. minuti znižal na 1:2, izenačujoči gol pa je v četrti minuti sodnikovega podaljška po močnem prostem strelu s 17 metrov in slabem posredovanju vratarja dosegel Pišek.

Slovenci se bodo v torek, 15. oktobra, v Celju ob 18. uri pomerili še z Madžari, v četrtek, 14. novembra, pa jih čaka še pripravljalna tekma na Portugalskem.

Gliha je na priprave za prijateljski tekmi z Anglijo in Madžarsko povabil Žana Celarja (Cittadella), Tomija Horvata (Mura), Luko Štora (Dynamo Dresden), Aljaža Ploja (Aluminij), Dejana Petroviča (Aluminij), Žana Zaletela (Celje), Jakoba Novaka (Celje), Dušana Stojinovića (Celje), Svena Šoštariča Kariča (Domžale), Matijo Roma (Domžale), Janeza Piška (Domžale), Žigo Freliha (Inter Zaprešič), Ariana Renerja (Tabor Sežana), Leona Severja (Tabor Sežana), Egzona Kryeziuja (Triglav), Žana Roglja (Triglav), Jana Mlakarja (QPR), Davida Zeca (Benfica), Vitjo Valenčiča (Olimpija) in Igorja Vekića (Bravo).

celar gw
Grega Wernig

Značke: nogomet, mladi

Članki iz rubrike