gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.09.2019 20:30:06

Kekovi izbranci na deževnem Brdu začeli priprave na Poljsko in Izrael

Martin Metelko
Slovenski nogometni reprezentanti so se tradicionalno zbrali na Brdu pri Kranju, kjer so začeli priprave na naslednji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Na zboru jih je pričakal dež, a ta ni zamajal njihove odločnosti, da se na prihajajočih domačih tekmah proti Poljski in Izraelu izkažejo.

Selektor Matjaž Kek je svoj reprezentančni seznam razkril že prejšnji teden, a je zaradi poškodb prišlo do manjših sprememb. Tako reprezentanci ne bosta mogla pomagati Martin Milec in Jaka Bijol, zato je Kek naknadno vpoklical Domna Črnigoja, Žana Majerja in Romana Bezjaka.

Reprezentanco v petek in ponedeljek čakata dve domači tekmi, selektor je že prejšnji teden poudaril, da so cilj točke, kar pa vsekakor ne bo lahko. V petek v Stožice prihajajo favoriti in vodilni v skupini Poljaki, v ponedeljek pa Izraelci.

"Pred nami sta dve najpomembnejši in tudi najtežji tekmi v skupini. Pripravljeni smo, imamo še dovolj časa do tekme. Do tekme bomo dobro trenirali, se pripravili in upamo na najboljši izkupiček. Na igrišču moramo pokazati, kar smo zmožni in ne samo govoriti. Vedno želimo dati vse od sebe in zmagati, ampak včasih gre in včasih ne," je na zboru reprezentance dejal Petar Stojanović.

Branilec Dinama iz Zagreba se strinja, da so Poljaki najkakovostnejša ekipa skupine. "Mi kot profesionalci spoštujemo vse igralce vseh ekip, ampak se strinjam z vami, da so Poljaki tudi po imenih najboljši v tej skupini. Tudi kot reprezentanca so najbolj kakovostni glede imen in klubov, kjer igrajo, ampak to je nogomet in na takšni ravni so vsi dobri," pravi Stojanović.

So si pa igralci enotni, da morajo izkoristiti prednost domačega terena in vzdušje na stadionu, v petek bo tekma proti Poljski najverjetneje razprodana. "Moramo pokazati svojo kakovost, ki jo imamo. Igramo pred svojimi navijači in moramo vrniti njim in vsem skupaj, kar smo izgubili v Stožicah proti Severni Makedoniji in na ostalih tekmah," pravi Stojanović.



Poljaki bodo v Stožice prišli s prvim zvezdnikom Romanom Lewandowskim, ki ima po besedah Uroša Koruna, ta si kruh služi na Poljskem, v domovini status boga. "Poljaki veliko stavijo na Lewandowskega, je pol ekipe in so lahko samozavestni. Da ga ustavimo, ne bo dovolj en igralec, ampak celotna ekipa," je prepričan Korun.

Se pa po zdravstvenih težavah v reprezentanco vrača tudi selektorjev pomočnik Igor Benedejčič, česar so se igralci razveselili. "Res smo veseli, da je on z nami in da je vse v redu. Tudi če ne ne bi bil z nami, samo da je zdrav. Je pa še toliko bolje, da je z nami in nam bo lahko s svojim znanjem pomagal," o Benedejčičevi vrnitvi v reprezentanco meni Stojanović.

Poleg omenjenih igralcev so na selektorjevem spisku še vratarji Jan Oblak, Vid Belec in Nejc Vidmar, branilci Bojan Jokić, Miha Mevlja, Aljaž Struna, Miha Blažič in Jure Balkovec, vezisti Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Jaka Bijol in Denis Popović ter napadalci Tim Matavž, Robert Berić, Andraž Šporar in Luka Zahović.

Slovenija je na prvih štirih tekmah v kvalifikacijah za EP leta 2020 zbrala pet točk in je na četrtem mestu v skupini G. Na vrhu je Poljska z 12 točkami.

Po dveh domačih tekmah se bodo Kekovi varovanci 10. oktobra odpravili v Skopje na gostovanje k Severni Makedoniji, tri dni zatem pa bodo v Stožicah gostili Avstrijce. Šestnajstega novembra pridejo v Ljubljano Latvijci. Za konec kvalifikacij pa bodo Slovenci gostovali pri Poljakih v Varšavi.

Članki iz rubrike