stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 02.09.2019 15:05:55

Mhitarjan iz Arsenala v Italijo

Profimedia
Armenski nogometni reprezentant Henrih Mhitarjan, ki minulo sezono zaradi političnih napetosti in groženj s smrtjo v dresu Arsenala ni mogel zaigrati na finalu evropske lige v Bakuju proti Chelseaju, bo kariero nadaljeval v italijanskem prvenstvu serie A. Mhitarjan se namreč poslavlja od topničarjev in bo prestopil k italijanskemu prvoligašu Romi.

Kot poročajo italijanski in angleški mediji, naj bi Roma sprva dobila 30-letnega Mhitarjana na posodo za leto dni. Za tem pa bi ga rimski klub lahko odkupil, sta se dogovorila omenjena kluba.

Mhitarjan je danes že v Rimu na zdravniškem pregledu.


Armenski nogometaš Mhitarjan se je znašel v središču pozornosti ob koncu lanske sezone, ko zaradi spora Armenije in Azerbajdžana glede pokrajine Gorski Karabah ni mogel zaigrati v finalu evropske lige.

Novica o njegovem neigranju zaradi nezmožnosti zagotovitve ustrezne varnosti je takrat razburila otoško in drugo nogometno javnost, kritike pa so letele večinoma na Evropsko nogometno zvezo (Uefa) in njen izbor prireditelja finala. Nekateri so celo zahtevali, naj Uefa odvzame Bakuju organizacijo tekme.

Uefa je sicer v izjavi za javnost odgovorila, da je naredila vse za varnost armenskega nogometaša, a da spoštuje njegovo osebno odločitev.

Značke: nogomet, prestop

Članki iz rubrike