Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

robert roškar Svet24.si

Takšnih vprašanj od voditelja ni pričakoval nihče

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

ladja atlantia Svet24.si

Žena zastrupljenega Italijana o trenutkih groze ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

jani pavec 1 Njena.si

Jani Pavec spet postal očka

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

am
am
15 12.08.2019 11:06:36

Če vidiš bedo, ne moreš ... NAPADENI OSTRO PROTI ZAHOVIĆU: Tako izjavo lahko da le popoln ...

Grega Wernig
Na kontroverzne izjave Zlatka Zahovića o Miklavžu in Malečniku so se odzvali iz Krajevne skupnosti Malečnik v okviru Mestne občine Maribor

Zlatko Zahović se je ob tem, ko je zaščitili Darka Milanića pred žvižgi ostro obregnil ob ljudi (malomeščane, kot jih je imenoval), ki ne prihajajo iz Mesta Maribor, temveč iz okoliških krajev bodisi znotraj iste mestne občine bodisi iz sosednjih občin. Več o besednem nastopu, ki je kot metaforo uporabil Malečnik in Miklavž, najdete na tej povezavi, na Zahovićeve besede pa se je v pogovoru z nami odzval predsednik krajevne skupnosti Malečnik Jožef Škof.  

"Zahović kot športni direktor takega kluba bi moral vedeti, kaj sploh govori. Zame je ta komentar povsem zgrešen, gre za povsem amatersko izjavo in bi pričakoval, da jo lahko da le popoln amater, ne pa tako izkušen človek na takem položaj. Kaj je kriv Malečnik? Kaj je kriv Miklavž? Ne razumem in ne verjamem, da kdo razume. Gre za povsem neprimerne žaljivke, drugače tega ni mogoče razumeti," je vljudno, a ostro in jasno dejal Škof.   

Ta sicer ne odobrava obračunavanja publike s športniki, toda poudarja, da se je z njim treba spoprijeti drugače: "Seveda so nesmiselna pričakovanja ljudi, da je treba vsako tekmo zmagati. V športu to ne gre in tako dojemanje športa je povsem zgrešeno, pa če si stokrat navijač. In tudi zame je moteče, da so ob zmagovanju športniki asi, ob kakšnem porazu pa se nato ljudje spravijo nadnje z vsemi mogočimi besedami. Toda to še ne pomeni, da lahko nato akterji porazov krivce iščejo kjerkoli." 

In je nadaljeval: "Pogostokrat pred tekmo poslušam, kako dobro bodo igrali, kako bo vse super. In če potem na igrišču vidiš bedo brez sinergije, ne moreš krivcev iskati v Miklavžu in v Malečniku. Ne razumem, zakaj smo krivi vsi drugi, le vodstvo kluba ne. To je žalitev za Malečnik, to je žalitev za Miklavž in mislim, da se mnogi navijači NK Maribora iz teh dveh krajev čutijo prizadete. Ne vem, kako to, da jih je prizadel, lahko pomaga do zmage na Norveškem, res mi ni jasno."   

Ob tej priložnosti pa je Škof poudaril še nekaj: "Moti pa me tudi nekaj drugega. In to moti številne, pa si ne upajo povedati. Milijoni gredo za nogometaše, milijoni gredo za stadion, medtem ko imamo številne druge težave. Nisem dolžan iz svojega žepa plačevati nogometa in nogometašev, če tega ne želim. To naj počnejo tisti, ki to želijo. Posebej v Malečniku se ukvarjamo s tisoč problemi in ne pridemo nikamor. Veselim se vsake zmage NK Maribora, a je treba vedeti, da je v življenju veliko stvari, ki so pomembnejše od nogometa.  

Članki iz rubrike