Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

robert roškar Svet24.si

Takšnih vprašanj od voditelja ni pričakoval nihče

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

predlog pokrajin Svet24.si

Past načrtovane ustanovitve regij: razbohotenje ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

jani pavec 1 Njena.si

Jani Pavec spet postal očka

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

ro
ro
36 11.08.2019 18:05:12

OGLASIL SE JE! Zlatko Zahović o ODSTOPU Darka Milaniča OSTRO kot ŠE NIKOLI, takšen je VIJOLIČASTI EPILOG ...

Jurij Kodrun
Športni direktor Maribora potrdil, da je trener ponudil odstop.

Na naši spletni strani smo pred nekaj urami ekskluzivno razkrili, da je Darko Milanič po zmagi nad Taborom Zlatku Zahoviću ponudil odstop. Primorskega strokovnjaka so prizadeli žvižgi s tribun, da je mislil resno, pa razkriva tudi dejstvo, da ni vodil dopoldanskega treninga. Medtem ko so vijoličasti opravljali regeneracijsko vadbo, sta trener in športni direktor sestankovala pod vzhodno tribuno.

Zdaj se je oglasil Zlatko Zahović in potrdil našo informacijo, da mu je Drako Milanič ponudil odstop, toda … "Odstop ni bil sprejet in nikoli ne bo, dokler bomo zmagovali. Odstop je bil ponujen po zmagi, ne po porazu," je odločno zatrdil za Večer in nadaljeval: "Trener je samo človek. Popolnoma ga razumem. Argumenti so na njegovi strani. Tekmo končamo z golom, pa se slišijo žvižgi trenerju? Groza! Razumem, da sta trener NK Maribor in župan najbolj izpostavljeni funkciji v mestu, ki nikoli nimata prav. Naš cilj, naša funkcija je, da mu pomagamo."

Zlatko Zahović vedno znova poudarja, da je Darko Milanić najtrofejnejši trener Maribora, uvrstil se je v skupinski del lige prvakov in lige Europa ter da si zato zasluži maksimalno spoštovanje. "Trener je človek, ima ženo in otroke. Lepo je rekel: 'Zmagal sem, pa mi žvižgajo.' Ni kriv on, krivi smo mi v klubu. Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor! Zahvala za podporo pa gre violam,' je bil za Večer oster športni direktor, a to še ni bilo vse: "Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kvalitetni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor. Žvižga se najuspešnejšemu trenerju v zgodovini. Je to normalno? To je problem pokvarjenosti. Ante Šimundža, največja legenda kluba, je šel, ker so ga pljunili. Tega ne bom več dovolil. Če je treba, grem v 'fajt' z vsemi, samo ne z violami, ki so ugled kluba. NK Maribor daje dodano kvaliteto mestu, ne pa TAM in 'šraufnciger'."

Članki iz rubrike