stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

jb
jb
2 10.05.2019 07:05:17

REKORDNO MALO! Kaj takšnega se v eri MILANA MANDARIĆA ni zgodilo ŠE NIKDAR!

Nikola Miljković
Sobotni večni derbi navijačev Olimpije ne zanima kaj prida.

Da bo v soboto Ljudski vrt pokal po šivih, ni dvoma. Pred tekmo bodo imele vstopnice ceno suhega zlata. Že tako ali tako bo veliko razočaranih, ker bodo ostali praznih rok; da, Mariborčani živijo za prihajajočo tekmo. Pa navijači Olimpije? No, Ljubljančanov tokratni derbi ne zanima pretirano. Olimpija še nikdar, odkar jo kot predsednik vodi Milan Mandarić, za večni derbi v štajerski prestolnici ni dobila manj vstopnic.


Tokrat so jih vijoličasti v prestolnico poslali samo 400. Od tega jih je 200 romalo na naslov navijaške skupine Green Dragons, 200 pa si jih bodo razdelili preostali podporniki za zdaj še vedno aktualnega prvaka Slovenije. Poleg tega je Olimpija prejela še 60 vstopnic za sorodnike in prijatelje nogometašev ter dodatnih 20 za VIP-tribuno. Še oktobra lani je ljubljanski klub dobil neprimerno več vstopnic; več kot 700. Pred časom celo več kot 1000. In vsakič so bile kot vroče žemljice – pošle so hitro, za marsikoga prehitro. Toda zdaj je drugače. Zaostanek za prvim mestom je naredil svoje, kaotično Mandarićevo poslovanje prav tako.

Da zanimanje za njegov klub še nikoli ni bilo manjše, nakazuje že obisk na zadnjih domačih tekmah Olimpije; v nedeljo je bilo na Triglavu okrog 300 gledalcev, vsaj tisoč pa jih ni bilo že kar nekaj časa. Dragonsi so na nedavni tekmi z Aluminijem zadeli bistvo, ko so na transparent zapisali: "Vsak teden nova vizija. Rezultat je apatija!" In apatije ni pregnala niti vročica prihajajočega večnega derbija. Čeprav je torej Olimpija vsaj na prvi pogled res dobila malo vstopnic za sobotno tekmo, je hkrati dejstvo, da bi bilo vse, kar bi bilo več, pravzaprav – preveč. Celo če zmaji ne bodo prodali vseh od 400 prejetih, to ne bo preveliko presenečenje. No, kdor bi vseeno rad odšel v Maribor, ga bo bržčas zanimalo naslednje: Olimpija vstopnice za derbi prodaja po 15 evrov, na voljo pa so v uradni klubski trgovini v nakupovalnem središču v Šiški.

Članki iz rubrike