Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
1 09.05.2019 16:38:22

Guardiola ima PEKLENSKI NAČRT: Obstaja zgolj ENA OVIRA, ki pa SPLOH NI NEPREMOSTLJIVA!

vszi
City je tik pred osvojitvijo naslova angleškega prvaka, toda zgodnji izpad iz lige prvakov še vedno zelo boli, predvsem Pepa Guardiolo.

Katalonski strokovnjak želi naslednje leto vnovič napasti evropski prestol, še prej pa bi rad osvežil moštvo. Njegova tarča številka ena je - najstnik. Veliki up portugalskega in evropskega
nogometa, gre pa za 19-letnega Joaa Felixa. Pri Benfici so sicer rekli, da ni naprodaj, a primerna ponudba bi verjetno omehčala tudi orle.

Mladi napadalec je letos naravnost zablestel, v dresu Benfice je nastopil na 41 tekmah, na njih pa zabil 18 golov in prispeval še 11 asistenc. Z odličnimi igrami je nase opozoril tako širšo javnost kot vse (bogate) evropske velikane, ki so krenili v lov na njegov podpis.


Zanimivo je, da je Felix v člansko ekipo Benfice prišel lani poleti iz mladega moštva. Pogodba ga s klubom veže vse do poletja 2023, zanimivo pa je, da mu je njegova vrednost na spletni strani Transfermarkt v tem času zrasla z dveh milijonov na 35 milijonov evrov.

Pep Guardiola se je močno ogrel zanj, a pri tem je ena 'malenkost', ki jo je najprej potrebno rešiti, da bi sploh lahko kupil mladega Portugalca. Najprej bo moral prodati Gabriela Jesusa. Dvaindvajsetletni Brazilec je v City prišel januarja 2017 iz Palmeirasa, ki je zanj takrat iztržil 32 milijonov evrov.

Brazilski napadalec je avgusta podpisal novo pogodbo s sinjemodrimi, ki podobno kot Felixova velja do poletja 2023, vendar pa si v tej sezoni ni uspel izboriti mesta v začetni enajsterici. Kljub temu pa je v 46 nastopih zbral 19 golov in pet podaj, a je osem golov dosegel v pokalnem tekmovanju, v prvenstvu jih ima sedem, v ligi pravakov pa štiri.

Članki iz rubrike