nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 01.05.2019 17:01:42

MOJSTROVINI zaznamovali obračun v Domžalah, MURA nadaljevala uspešni niz proti dvakratnim prvakom

Jurij Kodrun
Nogometaši Domžal in Mure so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Domžalčani, ki so tokrat pogrešali Adama Gnezdo Čerina in poškodovanega Dejana Lazarevića, so v dvoboj z Muro vstopili z dobro popotnico štirih zmag z zadnjih petih tekem. Tokrat jim do novega polnega izkupička ni uspelo priti, a so kljub temu še vedno trdno na tretjem mestu. Mura je že enajstič remizirala, ob tem pa nadaljevala uspešen niz proti dvakratnim prvakom, proti katerim v tej sezoni ni okusila grenkobe poraza; enkraz je zmagala, trikrat sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom.


Gostitelji so odločneje začeli tekmo in zasluženo povedli v 11. minuti, ko je s silovitim strelom s slabih 20 metrov mojstrsko zadel Tonči Mujan, žoga se je od prečke odbila v mrežo. Novo lepo priložnost so imeli v 13. minuti, ko je iz bližine z glavo streljal Shamar Nicholson, Matko Obradović pa je žogo odbil. Ta je prišla do Gabra Dobrovoljca, čigar strel iz obrata pa so gosti blokirali.

Sledilo je nekoliko mirnejše dogajanje, ki pa ga je v 37. minuti razburkal Nik Lorbek. Gledalci so videli še eno mojstrovino.Odlični vezist je prišel do strela malce z desne strani s približno 20 metrov in žogo poslal v malo mrežico na nasprotni strani domžalskega gola. V 42. minuti je bilo nekoliko vroče tudi po podaji Tomija Horvata, ko je žoga zletela malo mimo vrat.

2domzale mura jk
Jurij Kodrun

V drugem polčasu je v 52. minuti prvi nevarneje zagrozil Lorbek, ki je s streljal s podobnega položaja kot pri zadetku, a tokrat je Krševan Santini žogo odbil čez gol. Sledilo je novo obdobje brez posebnega razburjenja in priložnosti. Oboji so sicer znali priti v kazenski prostor ali njegovo bližino, toda pravega, nevarnega strela niso zmogli.

Domžale - Mura 1:1 (1:1)

Domžale - Športni park. 850 gledalcev. Glavni sodnik: Slavko Vinčić (Maribor).

Strelca: 1:0 Mujan (11.), 1:1 Lorbek (37.).

Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Mujan, Hodžić (od 75. Žužek), Ibričić, Pečnik (od 46. Podlogar), Nicholson (od 57. Vuk). Trener: Simon Rožman.

Mura: Obradović, Pucko, Maruško, Bošković, Kous (od 71. Karničnik), Bobičanec (od 81. Čerimagić), Lorbek, Kozar, Horvat, Kouter, Sirk (od 84. Šušnjara). Trener: Ante Šimundža.

Rumeni karton: Mujan.

Rdeči kartoni: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike