Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 01.05.2019 15:07:21

DOGAJA se v SLOVENIJI. Med tekmo za žoge ZAPRAVIJO tudi več STO EVROV!

Nevsakdanji prizori v Prekmurju, kjer so sicer 'zastrupljeni' z nogometom.

Nogometaši Bistrice igrajo v Pomurski ligi, kar je četrti kakovostni razred tekmovanja na sončni strani. Ne kaže jim najbolje, v končnici prvenstva jih čaka hud boj za obstanek (za naslov se borijo Rakičan, Čarda in Radenska Slatina)), toda tekmovalni stres ni edini, s katerim se ubadajo. Nikakor ne!

Klub ima namreč težave s enim od stanovalcev v neposredni bližini igrišča. S sosedom, ki tako kot ogromno Prekmurcev očitno ni privrženec najpomembnejše postranske stvari na svetu. Kvečjemu nasprotno, hkrati se je odločil, da bo domačim nogometašem grenil življenje. Kako, na kakšen način?

Pred leti si je zgradil hišo le nekaj metrov za vrati in bolj ali manj je jasno, da kakšna žoga kdaj pa kdaj konča tudi na njegovem dvorišču. Kljub nekaj metrov visoki ograji, ki bi bila lahko višja le ob pridobitvi gradbenega dovoljenja … Skratka, kljub previdnosti je tako rekoč nemogoče preprečiti, da bi posamezna žoga odletela tja, kamor si vsi, ki so tako ali drugače povezani z NK Bistrica, ne želijo. K sosedu, kar je za marsikoga na nek način celo travmatični dogodek. Omenjeni možakar namreč noče niti pomisliti, da bi vrnil žogo, namesto tega si jo prisvoji. Pa ne zato, da bi se z njo igral, temveč jo enostavno preluknja! Zaradi tega so lahko Bistričani zgolj na eni tekmi tudi ob nekaj sto evrov. Iz preprostega razloga, ker so prisiljeni kupiti novo oziroma nove žoge, stroške so poravnali tudi že gostujoči ekipi, ki se je spozabila med ogrevanjem.

2bistrica

Vodilni možje kluba si že lep čas na vse načine prizadevajo rešiti nastali problem. Za zdaj brez uspeha, pravega dogovora ni, menda ni pomagal niti obisk policistov pri 'sovražniku nogometa'. Ker žog ni bilo, gospod se jih pravočasno znebi. Če ni materialnega dokaza o uničenju tuje lastnine, očitno tudi številne priče niso dovolj ...

Članki iz rubrike