nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

jb
jb
0 01.05.2019 16:26:47

Ne pohvale, potrebujemo točke!

Grega Wernig
Odkar Krčane vodi Andrej Panadić, ti igrajo neprimerno bolje. Toda kljub temu ostajajo glavni favoriti za izpad iz lige.

Da je hrvaški strokovnjak ob prihodu v Slovenijo zagrizel v kislo jabolko, ni dvoma. Prevzel je klub z dna lestvice, vendar se vseeno ni predal. Krško je dvignilo formo, premagalo Gorico in bilo trd oreh vodilni trojici Mariboru, Olimpiji in Domžalah. Proti vsem je izgubilo z golom razlike. "Dobivamo pohvale, toda to ta hip ni dovolj. Krvavo potrebujemo točke!" se krute realnosti svojega kluba zaveda nekdanji jugoslovanski reprezentant, ki se o sojenju na tekmi v Ljubljani, kjer je bilo nekaj spornih odločitev, ni želel pogovarjati: "O sojenju pa sploh ne! Me ne zanima. 'Penal' gor, 'penal' dol. O tem ne odločam jaz, o tem odločajo drugi."

Panadić, ki ga je nekoč še kot nogometaša na Japonskem vodil tudi Zdenko Verdenik, s katerim sta še vedno dobra prijatelja, verjame, da lahko zadrži Krško v PLTS: "To, da je Gorica premagala Celje, nam ne gre na roko. Ampak ne želim gledati drugih. Gledam le na svojo ekipo. Ne igramo slabo, a moramo narediti še kak korak naprej. V Ljubljani smo bili blizu, bili smo hrabri, igrali smo. Žal nam ni uspelo, ampak do konca je še sedem tekem, vse je še možno!"

Zdaj je pred Krčani trenutek resnice, sledile bodo tekme z neposrednimi tekmeci za obstanek. "Da, zdaj prihajajo nasprotniki, ki jih bomo morali premagovati. Lahko nam uspe. Rastemo iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Razvijamo svoj slog igre, nočemo se zgolj braniti. Če te ne zanima napadalna igra, ne boš prihajal do priložnosti in tudi ne boš prihajal do zadetkov. Takšna igra v nogometu ne vodi nikamor. Moraš igrati! Žal sem tukaj kratek čas, ampak sem vseeno navdušen. Fantje vpijajo ideje, uživajo, garajo. Še pomoč boginje Fortune potrebujemo," je razpredal zgovorni Panadić in poudaril: "Rad bi povedal tole … V Sloveniji mi je super! Ljudje so enkratni. Uživam v njihovi družbi. Vse je super razen rezultatov. Verjamem, da bodo kmalu prišli!"

Članki iz rubrike