nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 01.05.2019 15:56:27

GANLJIVO! Zvezdnik Ajaxa igra tudi za BOLNEGA BRATA in prijatelja v KOMI

Reuters
Donny van de Beek je na zelenici vedno še dodatno motiviran.

Po zmagi v Londonu so nogometaši Ajaxa na odlični poti v finale lige prvakov, za zmago z 1:0 nad Tottenhamom je zadel Donny van de Beek, ki je pred tem zatresel tudi mrežo Juventusa. Dejstvo je, da gre za izjemnega igralca, a prav tako je dejstvo, da gre za mladeniča z navdihujočo zgodbo.

Van de Beek je velik prijatelj z Abdelhakom Nourijem, s katerim sta skupaj sanjala o tem, da bosta nekoč postala junaka navijačev Ajaxa. Toda sanje je uničila grozljiva nesreča poleti leta 2017, ko se je Abdelhak Appie Nouri zgrudil na prijateljski tekmi v Avstriji in utrpel hude poškodbe možganov. Skoraj dve leti pozneje je še vedno v komi, Van de Beek živi sanje obeh.

Potem ko se je vpisal med strelce proti Nici v kvalifikacijah za najprestižnejše tekmovanje tri tedne po nesrečnem dogodku, je Donny pokazal številko 34, ki jo je nosil Appie. "To mi je prišlo iz srca. Vedno želim doseči gol, tokrat sem si to želel še bolj kot kadarkoli. Za Appija in njegovo družino. On želi, da nadaljujemo, da gremo naprej,"

In Van de Beek je zares nadaljeval, kot sta si prijatelja zamišljala. In nadaljuje, a Donny ne igra le zanj, ampak tudi za brata Rodyja, ki so mu v otroštvu diagnosticirali tumor na hrbtu. "Takrat je bil v Ajaxu šele na preizkušnji. Zelo ga je prizadelo, ko je videl brata v takšnem stanju, toda Rody mu je dejal: 'Ne skrbi zame, temveč poskrbi, da boš postal član Ajaxa'," je s solznimi očmi razkril oče.

Članki iz rubrike