callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

ba
ba
0 01.05.2019 13:36:47

KREŠEJO se mnenja! Lahko sijajna FAIR-PLAY poteza privede do namigovanj o PRIREJANJU IZIDA? (video)

vszi
Argentinski strokovnjak je naročil svojim igralcem, da tekmecem omogočijo dosego gola.

V zadnjem prvenstvenem krogu v angleški drugoligaški druščini se je največ govorilo o tekmi Leeds – Aston Villa, ki se je končala z izidom 1:1, obe ekipi bosta priložnost za napredovanje med elito iskali v dodatnih kvalifikacijah.

Toda bolj kot rezultat odmeva nekaj drugega, prag dvigata oba gola. Gostitelji so v 70. minuti povedli po tem, ko je eden od nasprotnih igralcev poškodovan ležal na tleh. Niso se zmenili na prošnje, da žogo pošljejo z zelenice in Mateus Klich je v tej akciji poskrbel za vodstvo. Sledile so neprijetne scene, veliko je bilo prepiranja tako na igrišču, kot ob njem, verbalno so se udarili tudi člani obeh strokovnih vodstev.

Po vsem skupaj pa se je domači trener Marcelo Bielsa odločil, da bo tekmecem prepustil gol za izenačenje. Svojim igralcem je naročil, da ne ovirajo nasprotnikov, nad čimer vsi resda niso bili navdušeni, toda namen razvpitega argentinskega strokovnjaka je bil naposled dosežen.

bielsa
Profimedia

"Zgodilo se je, kar se je zgodilo, mi smo se odzvali tako, kot smo se. Obstajala je okoliščina, ki si je zaslužila odgovor ene od obeh ekip. To je vse, kar želim reči o nečemu, kar je zelo jasno," je med drugim povedal Marcelo Bielsa.

Številni so nad njegovo potezo navdušeni, za marsikoga je to vrhunec korektnosti in fair-play obnašanja, toda … Obstajajo tudi takšni, ki se sprašujejo, ali je res v športnem duhu svoji ekipi ukazati, naj nasprotniku prepusti gol? Ker je to v nasprotju s trenersko filozofijo. Poleg tega nekateri dodajajo, da bi lahko Argentinca obtožili tudi za prirejanje izida ... Kkašno je vaše mnenje?

Članki iz rubrike