Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 19.04.2019 20:17:46

S sedmim golom poskrbel za veselje v knežjem mestu

Martin Metelko
Nogometaši Celja so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (0:0).

Celjani, ki so igrali brez kaznovanega Tadeja Vidmajerja, so prišli do 10. zmage v sezoni, zanjo so trdo garali, a se na koncu po zadetku Mitje Lotriča veselili vzpona na četrto mesto lestvice. Aluminij, ki je pred tem dvakrat premagal Celjane in enkrat igral neodločeno, je šesti.


Prvi polčas je minil brez zadetkov, čeprav sta imeli ekipi predvsem v uvodnih 20 minutah kar nekaj lepih priložnosti. V osmi minuti je pri Celjanih poskusil Dario Vizinger, ko je streljal v kazenskem prostoru malce z desne, Luka Janžekovič je žogo odbil.

Še lepšo priložnost so imeli Kidričani v 11. minuti, ko je bil sam pred Metodom Jurharjem Jure Matjašič, celjski vratar pa je dobil ta dvoboj, tako kot tudi v 19. minuti, ko je v kazenskem prostoru sprožil še Luka Štor.

lotric mm
Martin Metelko
Po mirnem uvodu v drugi polčas je v 54. minuti od daleč streljal Lovro Cvek in zadel vratnico. V 55. minuti je poskusil še Vizinger s 13, 14 metrov, a preslabo, točno v Janžekoviča. Na drugi strani je bilo vroče v 63. minuti, ko je Jurhar obranil poskus Matjašiča iz bližine.


Takoj zatem pa so Celjani povedli, ko je Mitja Lotrič prejel žogo v kazenskem prostoru na levi strani in jo poslal pod prečko. Zanj je bil to sedmi gol v sezoni. Sledilo je novo mirnejše obdobje, ki ga je prekinil poskus Dejana Petroviča v 78. minuti, Dušan Stojinović je pravočasno podstavil glavo in žogo preusmeril v kot.

Nevarno je bilo tudi v 81. minuti, ko je znova streljal Lotrič, Luka Koblar pa je žogo pred golovo črto odbil v kot. Vroči trenutki so se nadaljevali pred celjskimi vrati, v 83. minuti je Tadej Trdina prišel do voleja v bližini gola, Jurhar pa je bil na mestu.

Celje - Aluminij 1:0 (0:0)

Celje - Stadion Z'dežele. Glavni sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem).

Strelec: 1:0 Lotrič (64).

Celje: Jurhar, Travner, Zaletel, Stojinović, Brecl, Pišek, Lotrič, Cvek, Požeg Vancaš, D. Štraus (od 83. Benedičič), Vizinger.

Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinović, Kontek, Vrbanec (od 83. Leko), Muminović (od 77. Trdina), Petrovič, Horvat, Štor, Matjašič (od 65. Marinšek).

Rumeni kartoni: Pišek, Požeg Vancaš; Horvat, Muminović, Koblar.

Rdeči karton: -

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike