jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

ro
ro
0 19.04.2019 15:07:34

SLOVENSKI STROKOVNJAK najprej kot trener poskrbel za POTRES in menjavo, nato kot igralec premagal ZVEZDO

Nekdanji prvoligaški vezist v dvojni vlogi.

Za nogometaše Fužinarja se drugi del drugoligaškega prvenstva ni začel, kot so si zamislili. Na uvodnih treh preizkušnjah so trikrat ostali praznih rok, a potem vendarle ujeli želeni ritem in trikrat zapored zmagali. Nazadnje v Lendavi, hkrati pa so poskrbeli za majhen potres pod vznožjem vinogradov. Oziroma za zamenjavo trenerja – Franc Fridl, s katerim se je poslovil tudi njegov najtesnejši sodelavec Simon Sešlar, je svoje mesto prepustil slovaškemu strokovnjaku Marianu Sluki.

"V primerjavi z jesenskim delom sezone se je v zasedbi zgodilo nekaj sprememb, kar je nedvomno vplivalo na našo podobo. Potrebovali smo nekaj časa, da se ekipa uigra, poleg tega smo z namenom varčevanja kader nekoliko skrčili. In zato je smola s poškodbami predstavljala še večje težave, ki so prispevale k temu, da rezultati niso bili takšni, kot smo si želeli. Sčasoma smo se le sestavili ter zaigrali, kot znamo in zmoremo. Nekateri igralci so na svoja pleča prevzeli večje breme in svojo nalogo opravljajo odlično, z vsakim uspehom se kakopak krepi tudi samozavest, motivacija se stopnjuje, prav tako kot pozitivna energija. Vse to smo ob izjemni srčnosti unovčili in popolnoma zasluženo premagali favorita," je povedal trener koroškega drugoligaša in neldanji pomembni člen naftašev med elito Mihael Bukovec.

bukovec
Točkovni izkupiček je zdaj takšen, da do konca prvenstva pretiranega stresa ne bi smelo biti. "Osnovni cilj kluba je obstanek in menim, da smo na zelo dobri poti, da to uresničimo. Še več, ne bi smel biti vprašljiv. Na prihajajočih tekmah lahko zaigramo sproščeni in takšni pokažemo vse svoje sposobnosti za še kakšno zmago, priložnost za nabiranje izkušenj pa bodo dobivali tudi nekateri mlajši fantje," je pojasnil Mihael Bukovec, za katerega mnogi gotovo ne veste, da je še vedno v dvojni vlogi; pri 40 letih je aktiven tudi kot igralec. Resda ne na najvišji ravni, pa vendarle, dejaven je v petem kakovostnem razredu tekmovanja. V MNL Lendava, kjer branil barve svojega Kobilja. Po sobotni zmagi nad Nafto se zato ni vrnil na Koroško, temveč je v nedeljskem dopoldnevu sodeloval pri zmagi matičnega kluba v Dolini, kjer domuje Zvezda. Gostje so zmagali s 5:2, toda pozor – nekdanji prvoligaški vezist je tekmo začel na klopi za rezerviste in prišel v igro v 62. minuti pri izidu 2:2. Je potreben dodaten komentar? 

"Predsednik kluba je moj brat in nagovoril me je, da priskočim na pomoč. In sem se odzval, ampak brez pretiranih obveznosti. Ko mi bodo obveznosti dovoljevale, bom poskušal biti na igrišču. Če bo ravno naneslo, da bom v Prekmurju. Tokrat sem gostovanje v Lendavi izkoristil in ostal doma, da sem naslednji dan odigral tekmo, ki je bila moja prva spomladanska. Sicer pa, mar ni lepo kariere zaključiti v svojem matičnem klubu?" se je nasmejal Mihael Bukovec.

Članki iz rubrike